latinica  ћирилица
31/08/2024 |  16:52 | Autor: SRNA

"Rekonstrukcija Keja u Šamcu - jedan od najznačajnijih projekata usmjerenih na kreiranje turističkih sadržaja"

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je danas da rekonstrukcija Keja na ušću Bosne u Savu u Šamcu predstavlja jedan od najznačajnijih projekata usmjerenih na kreiranje turističkih sadražaja u ovoj opštini i istakao punu podršku Vlade tome.
Denis Šulić u obilasku Keja u Šamcu - Foto: SRNA
Denis Šulić u obilasku Keja u ŠamcuFoto: SRNA

- Vlada Republike Srpske pruža punu podršku realizaciji ovog projekta koji je značajan ne samo za turizam, već i za cjelokupni razvoj privrede - izjavio je Šulić za Srnu prilikom današnje posjete Keju sa savjetnikom predsjednika Srpske Milanom Đurđevićem i Trivunom Lukićem iz Ministarstva sporta.

On je pojasnio da će realizacijom ovog projekta višemilionske vrijednosti biti uređeni obala i kapaciteti za prihvat plovila, te izgrađeni i šetalište i sportsko-turistički sadržaji koji će privući građane i turiste.

Šulić je rekao da su, prema informacijama kojima raspolaže, u završnoj fazi procedure za izbor izvođača radova na ovom projektu, koji realizuje Јedinica za koordinaciju projekata Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

On je izrazio uvjerenje da će realizacijom ovog projekta razvoj turističke infrastrukture u Šamcu dobiti dodatan zamajac.

- U proteklom periodu smo na domaćim primjerima vidjeli pozitivne efekte razvoja turizma na dodatni razvoj drugih privrednih djelatnosti - naveo je Šulić.

On je rekao da je, uz turizam vezan za samu rijeku i sadržaje na njoj, Šamac jedna od opština koje raspolažu velikim potencijalom za razvoj lovnog turizma.

Šulić je dodao da je informisan o tome da trenutno u Šamcu boravi više od stotinu italijanskih turista, a uzimajući u obzir to da lovni turizam obično privlači turiste većih platežnih razreda predstavlja šansu za kreiranje dodatnih sadržaja i ostvarivanje dodatnih prihoda.

On je napomenuo da će u narednom periodu, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske, razgovarati o projektima i mogućnostima dodatnih ulaganja u lovačke domove i infrastrukturu potrebnu za dodatni razvoj ove vrste turizma.

Šulić je rekao da će biti razgovarano i o mogućnostima promocije Srpske kao destinacije za ljubitelje ovakvih sadržaja. /kraj/spa/dlu/foto