latinica  ћирилица
17/09/2024 |  12:51 ⇒ 12:53 | Autor: RTRS

Socijalistička partija: Donosimo promjene za bolje Brčko

Socijalistička partija održala je predizbornu tribinu u prepunoj sali Kulturnog centra u Brčkom, na kojoj je predstavljen program sa konkretnim rješenja za privredni rast i razvoj Brčko distrikta i bolji život svih građana.
Socijalistička partija - Foto: Ustupljena fotografija
Socijalistička partijaFoto: Ustupljena fotografija

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić pružio je snažnu podršku kandidatima SP za Skupštinu Brčko distrikta, te poručio da specijalni status koji Brčko ima u regionu predstavlja šansu koju je potrebno iskoristiti na način da Brčko bude mjesto investicija i razvoja.

- Socijalistička partija se bori za bolje Brčko, za investicije, privredni rast i ostanak mladih ljudi na ovim prostorima. Kroz mnoga teška vremena imali smo važnu ulogu u očuvanju identiteta našeg naroda, kao i u kreiranju novih politika nakon građanskog rata. Mnogi su pristupili našoj partiji u Brčkom, jer su prepoznali našu posvećenost rješavanju konkretnih problema i borbi za bolji život svakog čovjeka. I danas očekujemo još snažniju podršku, jer Brčko ponovo treba najbolje ljude koji mogu donijeti promjene, prije svega u sferi privrede, odnosno industrije i kreiranja novih radnih mjesta. Brčko je kao nekadašnji industrijski centar doživjelo strahovit slom industrijske proizvodnje. Sve se to može promijeniti samo odgovornim radom i sa dokazanim i kvalitetnim ljudima kakve ima Socijalistička partija – poručio je Đokić.

Lider Socijalista je naglasio da će Socijalisti u Brčkom 6. oktobra ostvariti pobjednički rezultat, ali i da više neće biti u opoziciji.

- Socijalistička partija je za 31 godinu postojanja dala nemjerljiv doprinos razvoju Brčkog, a cilj nam je da nakon 6. oktobra, kada ćemo ponoviti uspjeh od prije četiri godine, radimo još vrijednije i bolje za rast i razvoj Brčkog. Nažalost, bili smo u opoziciji protekle četiri godine, ali to će se promijeniti na ovim izborima. Neophodne su promjene, prije svega u sistemu izvršne vlasti, gdje nam trebaju kompetentni ljudi, oni koji mogu da upravljaju svim važnim procesima i da donose odluke u korist građana – istakao je predsjednik Socijalističke partije.

Nosilac liste Socijalističke partije za Skupštinu Brčko distrikta Zoran Kokanović ocijenio je da Brčko prolazi kroz period stagnacije otkako Socijalistička partija nije dio vlasti.

- Na ove izbore idemo u punom kapacitetu, punom snagom i složno i optimisti smo po pitanju rezultata na predstojećim izborima. Mnoge stvari ne funkcionišu otkako nismo u vlasti Brčko distrikta, imamo preglomaznu administraciju i loše zdravstvo, dok sporta i kulture uopšte i nema. Naš zadatak je da to mijenjamo i da nastavimo borbu za bolje Brčko – poručio je Zoran Kokanović.

Socijalisti su u proteklom periodu bili istinski glas naroda u Skupštini, a sa takvim politikama će nastaviti još intenzivnije nakon pobjedničkog rezultata koji očekuju, navodi se u saopštenju iz ove stranke.

- Drago mi je što imamo snažnu podršku građana, iako smo bili u opoziciji četiri godine. Ostali smo dosljedni svojim politikama, bili smo glas običnog čovjeka u Skupštini i nakon izbora, gdje očekujemo odlične rezultate, nastavićemo da budemo glas naroda i da se borimo za interese svih građana Brčkog – istakao je nosilac liste SP u Brčkom Zoran Kokanović.

Pored konkretnih politika i programskih rješenja koja se tiču privrednog rasta Brčko distrikta, predstavljeno je i 34 kandidata Socijalističke partije za Skupštinu Brčkog, a iz Socijalističke partije su poručili da u Brčkom, kao i svim drugim lokalnim zajednicama u Srpskoj, Socijalisti imaju najbolje kandidate koji imaju snagu, znanje i volju da zajedno sa narodom grade bolju Srpsku.