latinica  ћирилица
19/09/2024 |  17:53 ⇒ 21:45 | Autor: SRNA

Dodik: Učinićemo sve da Kneževo ima perspektivu

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik podržao je danas kandidata te stranke za načelnika Kneževa Gorana Borojevića i istakao da će SNSD učiniti sve da ova opština ima perspektivu.
Milorad Dodik - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Dodik je naglasio da Kneževo izgleda bolje nego ranije dok su neki drugi bili na vlasti.

- Sada je važno da se usmjerimo na rješavanje najvažnijih problema ove opštine kao što je funkcionisanje budžeta opterećenog kreditnim zaduženjima iz prošlosti i da vidimo kako rješavati pitanje zapošljavanja, komunalne infrastrukture - rekao je Dodik u Kneževu, gdje je prisustvovao predizbornoj tribini SNSD-a.

On je podsjetio da je aktuelna vlast realizovala kapitalni projekat za Kneževo, a to je put koji povezuje tu opštinu sa Kotor Varošom, dodajući da će biti nastavljeno ulaganje u projekte u Kneževu, kao što je izgradnja hidroelektrane.

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović podržala je kandidata te stranke za načelnika opštine na predstojećim izborima Gorana Borojevića, navodeći da je on pokazao, upravljajući opštinom u složenim vremenima, da može da opravda povjerenje građana.

- On će zajedno sa republičkim institucijama nastaviti da razvija ovu lokalnu zajednicu putem različitih projekata koje će finansirati Vlada Republike Srpske kao što smo do sada to i radili. Očekujemo ovdje pobjedu SNSD-a i značajan broj odbornika, dominantno prisustvo u lokalnom parlamentu i ubjedljivu pobjedu Borojevića - dodala je Cvijanovićeva.

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković rekao je da Kneževo ima veliko opterećenje na budžet, a to je kredit Investiciono-razvojne banke /IRB/.

- Sigurno da ćemo razgovarati na koji način pomoći ovoj lokalnoj zajednici da to pitanje bude riješeno. Vlada Srpske će pratiti sve projekte koji budu potreba građana Kneževa, kao i u svim lokalnim zajednicama - rekao je Višković.

Kandidat SNSD-a za načelnika Kneževa Goran Borojević zahvalio je rukovodstvu SNSD-a za podršku.

- U ovom izbornom procesu želimo da postignemo određene ciljeve, a to je rješavanje problema oko IRB-a i putne komunikacije Banjaluka - Kneževo preko Karanovića, kao i povećanje zaposlenosti i stabilnost budžeta opštine - rekao je Borojević koji je aktuelni načelnik opštine Kneževo.