latinica  ћирилица
19/09/2024 |  21:08 ⇒ 21:53 | Autor: SRNA

Nešić: Očekujemo najmanje četiri odbornička mandata u Prnjavoru

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Nenad Nešić rekao je na predizbornom skupu u Prnjavoru da ova stranka očekuje da će osvojiti najmanje četiri odbornička mandata u ovom gradu.
Prnjavor,DNS tribina - Foto: SRNA
Prnjavor,DNS tribinaFoto: SRNA

Nešić je rekao da je odbornička lista DNS-a mlada, perspektivna i lista obrazovanih ljudi, koji vole mjesto u kome žive, te da je Gradski odbor u Prnjavoru jedan od najjačih u Republici Srpskoj.

On je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima koje su odbornici stranke predvođeni predsjednikom Gradskog odbora DNS-a Draganom Radićem i gradonačelnikom Darkom Tomašem uradili u Prnjavoru i što su vodili politiku napretka.

- Nadam se da će tako nastaviti i nakon izbora na korist svih građana. U skladu sa našim izbornim sloganom smatram da kada su interesi Prnjavora u pitanju ne treba biti podjela na bilo koju političku partiju, odnosno da moramo složno graditi kako Prnjavor tako i Republiku Srpsku - rekao je Nešić.

Nosilac liste DNS za Skupštinu grada Prnjavor Dragan Radić rekao je da je siguran da će ova stranka ostvariti najbolji izborni rezultat u Prnjavoru do sada.

On je napomenuo da su odbornici ove stranke u protekle četiri godine mnogo dobrog i pozitivnog uradili za grad i sugrađane.

- Kod mjera pronatalitetne politike zajedno sa gradonačelnikom i koalicionim partnerima dogovorili smo da svako novorođeno dijete dobije jednokratnu novčanu pomoć od 500 KM, da svi učenici u osnovnim školama dobiju besplatne udžbenike i da sva djeca u privatnim predškolskim ustanovama imaju subvenciju od 50 KM mjesečno - rekao je Radić.

On je istakao da će DNS u Prnjavoru dati podršku SNSD-ovom kandidatu za gradonačelnika Darku Tomašu jer su imali korektnu saradnju u prethodnom periodu.

- Mislimo da je to jedino racionalno i logično rješenje za Prnjavor i budućnost grada ukoliko želimo da se nastavi dalji razvoj - rekao je Radić.