latinica  ћирилица
20/09/2024 |  07:19 | Autor: TANЈUG

Milojević poslije poraza od Benfike: Primili smo jeftine golove

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je da su "crveno-bijeli" jeftino primili golove na meču sa Benfikom i dodao da takve greške ne smiju da se dešavaju u Ligi šampiona.
Vladan Milojević (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Vladan Milojević (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su sinoć u Beogradu od Benfike rezultatom 2:1 u prvom kolu Lige šampiona.

- Možda smo mogli da uđemo hrabrije... ne hrabrije, nego su pojedini igrači bili smušeniji. Opet, Benfika je jedan dobar tim, držali smo se plana koji smo htjeli, hteli smo da imamo visok pritisak, da stiskamo... Mislim da je nesigurnost došla zbog toga što je par lopti i faulova odlazilo kod njih. To je ona uigranost koju mi nemamo. Potrebna je sinergija, neko vrijeme, gdje će u svakom trenutku svi znati gdje se nalaze na terenu - rekao je Milojević na konferenciji za medije.

On je istakao da je Zvezda probala da se vrati u meč poslije 0:2.

- Možda smo zaslužili nešto više od ove utakmice, ono što je generalno je da smo ta dva gola primili na ovom nivou, a uopšte i u fudbalu, to ne smijete na treningu, kamoli na ovakvim utakmicama. Probali smo da se vratimo. Dobra je bila reakcija igrača, osvajali smo te prostore, ali klasa njihovih igrača. Njihova dva štopera su čistila sve... Možda da smo dali taj prvi gol ranije, da smo imali još vremena, pa uz neku energiju. Šta da radimo, to je Liga šampiona, ovakve greške ne smiju da se događaju, idemo dalje - istakao je trener Crvene zvezde.

Milojević je rekao da je imao problema sa povredama igrača.

- Vanja Drkušić se povrijedio na treningu i nije bio spreman, kao i Nemanja Radonjić, koji je nespreman i povrijeđen. Nisam vidio da je Dalsio nešto nekvalitetno odigrao. On je kvalitetan igrač, ušao je u igru nezagrijan. Razmišljali smo šta da radimo. Izgubili smo Mimovića, a u tom trenutku smo imali i povrijeđenog Seola. Mi nemamo bekove. Rodić je povrijeđen, devijacija nosa i povreda koju treba da zaliječi. To je bilo iznuđeno, ali je Elšnik odradio pravi posao i odigrao je dobro i ne vidim da smo imali problem - istakao je Milojević.

On je rekao da je Mimović povrijedio stopalo.

- Plašim se da nije dobra situacija, ali još ne znam... Problem je u stopalu. Otišao je na snimanje. Sigurno je da Mimović igra dobro, pun je samopouzdanja, sve najbolje mu želim, ali dešavaju se takve stvari. Dešavaju se ovakve povrede, hajde da kažemo da ne slutim, ali nisam ni veliki optimista. Vidjećemo - naveo je trener Zvezde.

On je ponovio da su fudbaleri Crvene zvezde dali sve od sebe na meču sa Benfikom.

- Јeste negativan rezultat, to me i čini ponosnim jer su igrači dali sve od sebe i trudili su se da daju sve od sebe. To je formula koju bi trebalo raditi i to je stil koji bi trebalo njegovati. Nekad ćemo igrati protiv jačeg protivnika, pa nećemo uspjeti da prikažemo šta smo primijetili. Ovu utakmicu smo zatvorili, dolazi sljedeća utakmica. Vidjećemo šta će da bude, na kraju ćemo podvući gdje ćemo da budemo. Јa sam i dan danas ponosan da smo tu i da smo uspjeli da dovedemo renomirane timove ovdje. Daćemo sve od sebe da igramo dobro i da pružimo dobre partije - rekao je Milojević.

Fudbaleri Crvene zvezde će u ponedjeljak gostovati Partizanu u devetom kolu Superlige Srbije.

- Ta utakmica je sasvim drugačija. Imaćemo vremena da se pripremimo. Vidjećemo - zaključio je Milojević.