latinica  ћирилица
20/09/2024 |  08:23 ⇒ 11:22 | Autor: RTRS

Gajanin: Gradnjom kružnog toka ugrožena bezbjednost ulaska u Kampus (VIDEO)

Gradnjom kružnog toka ugrožaav se bezbjednost ulaska u Kampus, rekao je Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjaluci, gostujući u našem Јutarnjem programu.
Radoslav Gajanin - Foto: RTRS
Radoslav GajaninFoto: RTRS

- Neće se moći na bezbjedan način ni ući niti izaći u kampus nakon otvaranja kružnog toka. Da ne bude zabune, mi želimo unapređenje saobraćaja u Banjaluci. Isto tako potpuno je izmjenjen regulacioni plan. Postavlja se pitanje zašto? - naglasio je Gajanin.

On je poručio da Univerzitet ni na koji način ne želi da učestuje u političkoj areni.

- Želimo da zaštititimo Univerzitet od uticaja sa strane, da sačuvamo autonomiju ove ustanove. Očekujemo podršku i gradskih vlasti, ali i resornog ministarstva Vlade Republike Srpske koju i imamo. Odnos trenutnih gradskih vlasti prema Univerzitetu uopšte nije dobronamjeran - poručio je Gajanin.

Nakon što je nedavno uvedena naplata ulaska u Kampus Univerziteta u Banjaluci, putem naplatne rampe, Tržišna inspekcija Grada Banjaluka hitno je reagovala i zabranila naplatu parkinga u Kampusu Univerziteta najvećeg grada Srpske.

- Napominjemo da su se ranijih godina u Kampusu dešavali razni nemili događaji poput saobraćajnih nezgoda, divljanja motorista i sportskih automobila, stradanja pješaka, krađe i uništavanja imovine Univerziteta. Upravo iz tog razloga zauzet je stav da se učini ozbiljan iskorak u unapređenju bezbjednosti u Kampusu i njegovom ambijentalnom uređenju. Da li je možda nekome iz gradske inspekcije ili gradske uprave to zasmetalo, imajući u vidu da Grad Banjaluka nije pružio nikakvu finansijsku pomoć za "najljepši park" u Banjaluci. Ovakvo postupanje gradske inspekcije najoštrije osuđujemo i protiv njihove odluke ćemo se boriti svim pravnim sredstvima - dodao je Gajanin.