latinica  ћирилица
20/09/2024 |  09:22 ⇒ 10:26 | Autor: SRNA

Vođević: Realizovati do kraja započete i pokrenuti nove projekte

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević naglasio je da treba do kraja realizovati razvojne projekte u ovoj lokalnoj zajednici i pokrenuti nove uz podršku institucija Republike Srpske.
Dragan Vođević - Foto: SRNA
Dragan VođevićFoto: SRNA

Vođević je Srni rekao da je nedavno usvojena Strategija razvoja opštine i da je vizija da Mrkonjić Grad bude mjesto zdravog i ugodnog života, intenzivnog razvoja turizma, rasta investicija i unapređenog ruralnog razvoja.

- Nastavljamo realizaciju projekata i pripremu neophodne dokumentacije iz Programa kapitalnih investicija, a koji se većinom odnose na infrastrukturne projekte - naglasio je Vođević.

Neki od njih su uređenje Sportsko-rekreativnog centra "Luke", izgradnja svlačionica Fudbalskog kluba "Sloboda" sa pratećim sadržajima, unapređenje energetske efikasnosti na objektu Kulturno-sportskog centra, izgradnja male sale pri Osnovnoj školi "Petar Kočić", te dogradnja jasličkog prostora u vrtiću "Milja Đukanović".

On je istakao da je važna i podrška koju opština pruža lokalnoj privredi, kroz podsticaje za mala i srednja preduzeća, otvaranjem novih radnih mjesta i kroz promociju turizma, da bi se ojačao ekonomski rast.

- Nastaviću da se zalažem i za jačanje poljoprivrednog sektora, pružajući podršku našim poljoprivrednicima i promovišući domaće proizvode - poručio je Vođević.