latinica  ћирилица
20/09/2024 |  12:33 ⇒ 13:20 | Autor: SRNA

Dragosavljević: Brojne aktivnosti u Srpcu za bolje uslove života

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Srbac Mlađan Dragosavljević izjavio je danas Srni da se zalaže za nastavak započetih, kao i realizaciju novih projekata, među kojim je izgradnja još jedne lamele sa 20 stanova namijenjenih mladim bračnim parovima planirana za narednu godinu.
Mlađan Dragosavljević - Foto: Ustupljena fotografija
Mlađan DragosavljevićFoto: Ustupljena fotografija

- Naročito smo orijentisani prema ruralnim dijelovima u renoviranju i rekonstrukciji postojećih društvenih domova, pravimo nove i sve te aktivnosti podržane su iz opštinskog budžeta - naveo je Dragosavljević, koji je i aktuelni načelnik opštine.

On je naglasio da je akcenat stavljen na povećanje obima privredne aktivnosti, gdje se ukazala potreba da se ide na proširenje postojeće industrijske zone, za šta ima zainteresovanih subjekata.

- Nastavljamo sa ranijom aktivnostima demografske politike, pa ćemo iduće sedmice ozvaničiti početak korištenja nove zgrade namijenjene mladim bračnim parovima koji nemaju riješeno stambeno pitanje. Opština je kao investitor napravila tu zgradu sa 20 stanova koji su propisanim procedurama prodati mladim parovima po povlaštenoj, subvencionisanoj cijenom od 1.200 KM po metru kvadratnom stana - naveo je Dragosavljević.

On je istakao da je ovaj potez naišao na dobar odjek među mladima, pa je planirano da se u idućoj godini počne sa izgradnjom još jedne lamele, kao i otvaranje savremenog vrtića kapaciteta od 200 djece u narednim danima.

Dragosavljević je rekao i da je očuvanje prirodnih resursa i unapređenje životne sredine jedan od ciljeva i da je u planu realizacija uređenja ušća Vrbasa u Savu i da se stvaraju pretpostavke da se u ovoj godini krene sa realizacijom tog posla.