latinica  ћирилица
20/09/2024 |  13:33 ⇒ 13:33 | Autor: RTRS

Gašić: Uvesti više reda prilikom zapošljavanja u opštinskoj upravi i javnim preduzećima i ustanovama

Dušan Gašić, kandidat koalicije Ujedinjena opozicija PDP-SDS volja naroda za načelnika opštine Novi Grad, poručio je ako dobije povjerenje građana da će uvesti više reda prilikom zapošljavanja u opštinskoj upravi i javnim preduzećima i ustanovama.
Hasan Rasavac sa Dušanom Gašićem, ilustracija - Foto: RTRS
Hasan Rasavac sa Dušanom Gašićem, ilustracijaFoto: RTRS

- Sada uoči izbora, vlast nastavlja sa zapošljavanjem na određeno vrijeme, kupujući volju naroda. Želim da napomenem da i direktori preduzeća i ustanova provode cijeli mandat kao v.d direktori. Mi ćemo u skladu sa zakonom provesti konkurse i imenovati direktore na neodređeno vrijeme - kaže Gašić.

Kaže da oni imaju veliko opterećenje budžeta zbog zapošljavanja aktivista vladajuće stranke u predizborno vrijeme.

Tome se mora stati ukraj, naglasio je Mladen Šumar nosilac liste za odbornike u SO Novi Grad ispred koalicije Ujedinjena opozicija PDP-SDS volja naroda.

- Moraćemo to svesti na zakonski optimalan nivo i da bi osigurali efikasnu upravu. S druge strane da bi osigurali investicije, odnosno slobodna sredstva koja ćemo usmjeriti na razvoj privrede i poljoprivrede. I da se niko ne plaši da će ostati bez posla. Višak radnika ćemo racionalizacijom odrediti. Oni će biti usmjereni u realni sektor - navodi Šumar.

Predstavnici koalicije Ujedinjena opozicija PDP-SDS volja naroda naglasili su da će se zalagati da nedjelja bude neradni dan.