latinica  ћирилица
20/09/2024 |  14:39 ⇒ 14:40 | Autor: SRNA

Maričić: Saradnjom sa Poreskom upravom Švedske ostvareni brojni benefiti

Direktor Poreske uprave Republike Srpske Goran Maričić ocijenio je da je veoma značajno višegodišnje sprovođenje projekta sa Poreskom upravom Švedske jer su ostvareni brojni benefiti, posebno u razmjeni iskustava i preuzimanja najboljih praksi.
Goran Maričić (Foto: Poreska uprava Srpske) -
Goran Maričić (Foto: Poreska uprava Srpske)

Nakon studijske posjete Švedskoj, koja je organizovana u okviru projekta saradnje Poreske uprave Švedske /STA/ i poreskih administracija u BiH, a koji se implementira već nekoliko godina, on je naveo da je fokus studijske posjete bio na konsolidaciji rezultata postignutih u projektu, kao i na učešću u iskustvima iz Poreske uprave Švedske i drugih švedskih uprava.

- To će, svakako, mnogo značiti poreskim administracijama u BiH, posebno ako se ima u vidu da je riječ o švedskoj Poreskoj upravi koja ostvaruje zavidne rezultate u svom radu - navodi se u saopštenju Poreske uprave Srpske.

Tom prilikom za predstavnike Poreske uprave Srpske i drugih poreskih administracija iz BiH, koji su takođe bili u ovoj studijskoj posjeti, organizovana je posjeta i Carinskoj agenciji i Agenciji za javno upravljanje, te održan niz sastanaka.