latinica  ћирилица
20/09/2024 |  20:03 ⇒ 20:08 | Autor: RTRS

Radan: Vratiti ulogu i značaj mjesnim zajednicama

Potrebno je mjesnim zajednicama vratiti ulogu i značaj koji su imale do 2017. godine, i na taj način omogućiti rješavanje problema u svim djelovima grada, rekao je Lazar Radan kandidar za gradonačelnika Trebinja "Za pravdu i red- lista Nebojše Vukanovića" na tribini u mjesnoj zajednici Hrupjela.
Lazar Radan - Foto: RTRS
Lazar RadanFoto: RTRS

- To znači da mjesne zajednice budu pokretači razvoja grada, da se sa tog lokalnog nivoa, predsjdnici mjesnih zajednica da delegiraju problemi koje treba rješavati, jer ne može jedan čovjek to znati, niti treba da zna - navodi Radan.

Također, potrebno je više voditi računa o prostorima gdje se okupljaju i borave mladi i djeca, a takvi prostori su često zapušteni i zanemareni, rekao je Radan.

- Vidim i u mojoj i u ovoj mjesnoj zajednici da se te stvari ne rješavaju, bude neki tender za neko igralište, neko se tu ugradi, i uradi se nekvalitetno i to propadne - navodi Radan.

Već duže vrijeme nemamo ravnomjeran razvoj svih djelova grada, što nije dobro i sa takvom praksom moramo prestati, istakao je Radan.