latinica  ћирилица
21/09/2024 |  09:01 ⇒ 10:52 | Autor: RTRS

Šobot: Vrijeme je da Karanovac dobije uslove kakve zaslužuje – ulaganje u infrastrukturu i odgovornu upravu

Kandidat za gradonačelnika Banjaluke, Nikola Šobot, je nastavio kampanju posjetom Karanovcu, gdje je sa mještanima razgovarao o ključnim problemima sa kojima se suočavaju već godinama. Karanovac, kao naselje s velikim potencijalom, zaslužuje mnogo više pažnje i ulaganja od strane gradske uprave.
SNSD u Karanovcu - Foto: RTRS
SNSD u KaranovcuFoto: RTRS

Šobot je ukazao na hitnu potrebu za rješavanjem problema javnog prevoza, naglasivši da građani ne smiju čekati tri sata na prevoz.

- To je nedopustivo u 21. vijeku, posebno kada govorimo o naselju koje je tako blizu centra Banjaluke - rekao je Šobot.

Posebno je istakao problem nedostatka nasipnog materijala u protekle četiri godine, što je dodatno otežalo život u Karanovcu.

- Građani zaslužuju osnovne infrastrukturne radove, a ne da budu prepušteni sami sebi kada su u pitanju putevi - dodao je.

Foto: RTRS

Šobot je naglasio i važnost redovnog održavanja zelenih površina, što je zanemareno protekle četiri godine, kao i rješavanje problema vodosnabdijevanja u dijelovima naselja poput Tomića, Stanarevića, Dolova i Bastasa.

- Trotoari i rasvjeta su osnovni uslovi za sigurnost građana, posebno u dijelovima poput Ducipolja, Staračkog doma i Karanovca - istakao je Šobot, dodajući da će rješavanje problema odlaganja smeća biti prioritet.

Na kraju, Šobot je emotivno poručio: Banjaluka je grad velikih mogućnosti, ali samo ako ga vodimo odgovorno i s ljubavlju. Srce Banjaluke nije u zgradama ili ulicama – srce ovog grada su ljudi koji u njemu žive. Pobijediće Karanovac, pobijediće Banjaluka!