latinica  ћирилица
21/09/2024 |  09:30 ⇒ 09:43 | Autor: SRNA

Otvorena izložba slika "Kotor Varoš 2024"

U galerijskom prostoru kino-sale u Kotor Varošu otvorena je izložba slika "Kotor Varoš 2024", na kojoj su predstavljena 23 umjetnička djela nastala tokom ovogodišnje Likovne kolonije.
Otvorena je izložba slika "Kotor Varoš 2024" - Foto: SRNA
Otvorena je izložba slika "Kotor Varoš 2024"Foto: SRNA

Na ovogodišnjoj Likovnoj koloniji, koja je održana pod pokroviteljstvom opštine Kotor Varoš i Centra za kulturu, sport i informisanje, učestvovalo je 12 akademskih slikara i dugogodišnjih nadarenih ljubitelja likovne umjetnosti iz Kotor Varoša.

Izložbu je sinoć otvorio načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, koji je istakao značaj ovog događaja za lokalnu zajednicu.

- Likovna kolonija je postala tradicionalna i dio je kulturnog mozaika naše opštine, a imala je za cilj da podigne svijest o likovnoj umjetnosti - naglasio je Sakan.

Umjetnici su tokom tri dana, provedena na otvorenom, prenijeli na platno ambijent prirode i njenih ljepota, a slikali su i po sopstvenom nahođenju.

- Cilj izložbe jeste da predstavi radove publici, ali i da promoviše likovnu umjetnost na području opštine Kotor Varoš - rekao je organizator i učesnik Likovne kolonije Goran Čupić.

Ljubitelji umjetnosti izložbu će moći da pogledaju do petka, 27. septembra od 17.00 do 20.00 časova.