latinica  ћирилица
21/09/2024 |  11:48 ⇒ 11:51 | Autor: SRNA

Šulić: Srpska sve radi u skladu sa Ustavom, uzaludni su pokušaji da se Srpska predstavi kao negativac

Član Glavnog odbora SNSD-a Denis Šulić poručio je da Republika Srpska sve radi na principu Ustava i zakona i zato su uzaludni pokušaji Ustavnog suda BiH i sve druge sudske farse kroz koje se Srpska pokušava predstaviti kao negativac u BiH.
Denis Šulić - Foto: RTRS
Denis ŠulićFoto: RTRS

Šulić je ukazao na to da su se zvaničnici Republike Srpske previše puta opekli o "dobre namjere" političkog Sarajeva da bi nepripremljeni ulazili u bilo koji politički proces, a i kroz godine su naučili da će oni svaku, pa i najmanju tehničku grešku iskoristiti u borbi protiv Republike Srpske.

- Navikli smo i na to da oni koji nas napadaju sve svoje aktivnosti tempiraju tako da bi pokušali da nanesu štetu institucijama Srpske i nosiocima političkih pozicija lično, pa me ne čudi ni to što je krnji Ustavni sud baš negdje na sredini predizborne kampanje donio odluku o stavljanju van snage Izbornog zakona Republike Srpske, uz obrazloženje da nije u skladu sa Ustavom BiH - rekao je Šulić Srni.

Prema njegovim riječima, tvorci montiranog procesa protiv predsjednika Srpske Milorada Dodika vidjeli su da im ne polazi za rukom da ročištima u kampanji umanje podršku koju Dodik i SNSD imaju u narodu, pa su posegnuli za još jednom predstavom za mase.

- Ne shvatam kako do sada nisu uvidjeli da će time samo dati dodatnu motivaciju građanima Srpske da stanu uz svog predsjednika i institucije u zaštiti svega što pripada Republici Srpskoj. I na kraju, ono što im mora biti jasno jeste to da, ma kako oni prljavo igrali - pobijediće Srpska! - poručio je Šulić.

Krnji Ustavni sud BiH stavio je 19. septembra van snage Izborni zakon Republike Srpske uz obrazloženje da nije u skladu sa Ustavom BiH i Izbornim zakonom BiH, zbog toga što se ovim zakonom navodno preuzimaju nadležnosti institucija BiH.