latinica  ћирилица
21/09/2024 |  13:24 ⇒ 13:32 | Autor: sputniknews.com

Federer: Nisam vjerovao u Alakarasa, mogu da mu se izvinim

Rodžer Federer, proslavljeni švajcarski teniser, stigao je u Berlin gdje će se održati Lejver kup čiji je on suvlasnik, a tom prilikom bivši broj jedan naročito se raduje što će vidjeti Karlosa Alkarasa, španskog tenisera, kome duguje izvinjenje.
Karlos Alkaraz (Foto: EPA-EFE/Kai Forsterling) -
Karlos Alkaraz (Foto: EPA-EFE/Kai Forsterling)

Karlos Alkaras će prvi put igrati na Lejver kupu, a tome se posebno raduje Rodžer Federer koji je jedva čekao priliku da bolje upozna mladog Španca.

- Јedva da poznajem Karlosa Alkarasa, tako da se radujem što ću ga prvi put vidjeti kako igra uživo - rekao je Federer.

Švajcarski teniser ogriješio se o mladog Španca 2019. godine kada nije želio da ponovi trening sa njim i zato sada želi da mu se izvini.

- Samo sam jednom trenirao s njim na Vimbldonu još kad je bio junior. Sljedećeg dana me je trener pitao: "Hoćeš ponovo da se zagriješ s njim?", a ja sam odgovorio: "Ne, u redu je, radije bih se zagrijaoo s njegovim trenerom, koji je iz moje generacije – Huanom Karlosom Fererom". Mogu da se izvinim Karlosu ove nedjelje", rekao je Federer.

Očigledno da Rodžer nije prepoznao talenat kod Karlosa koji je postao Gren slem šampion, a stigao je i do prvog mjesta na ATP listi.

Na ovogodišnjem Lejver kupu trebalo je da učestvuje i Rafael Nadal, ali se Španac povukao. Tim Evrope činiće Karlos Alkaras, Danil Medvedev, Saša Zverev i Grigor Dimitrov koji je zamijenio Nadala. Sa druge strane u Timu svijeta su Alehandro Tabilo, Frensis Tijafo, Tanasi Kokinakis, Tejlor Fric, Ben Šelton i Francusko Serundolo.