latinica  ћирилица
21/09/2024 |  14:39 ⇒ 14:44 | Autor: sputniknews.com

Partizan igra na čuvenom stadionu "Panatinaiko"

Košarkaši Partizana igraće u Atini na turniru "Pavlos Јanakopulos" u subotu uveče od 21.00.
KK Partizan - Foto: RTRS
KK PartizanFoto: RTRS

Partizan će na čuvenom stadionu Panatinaiko, koji je "oživljen" poslije antičkog razdoblja za potrebe Olimpijskih igara 1896. godine, igrati sa Panatinaikosom, aktuelnim prvakom Evrope.

Očekuje se spektakularan ambijent na stadionu Panatinaiko (odnosno Kalimarmaro) koji se nalazi na otvorenom, a gledalaca će biti, procjenjuju tamošnji mediji, oko 40.000.

- Ovaj turnir je nešto veoma slično onome što smo mi organizovali prije godinu dana sa Fuenlabradom na Tašmajdanu. Bila je divna atmosfera i cio svijet je vidio taj spektakl. To je bilo zaista nešto posebno. Mislim da je ono što smo mi razradili prije godinu dana sada inspirisalo druge klubove da urade nešto slično. I zbog toga smo ponosni jer smo napravili prvi korak ka organizaciji utakmica na otvorenom - rekao je Željko Obradović.

Biće to generalna proba za crno-bijele koji sezonu startuju u srijedu protiv Borca iz Čačka u okviru ABA lige.

U prijateljskoj utakmici iza zatvorenih vrata dvorane na Glifadi, košarkaši Partizana su juče izgubili od Anadolu Efesa sa 81:80.

To je bio meč pun preokreta, crno-bijeli su imali napad za pobjedu, ali je lopta nakon akcije Brauna i Tajrika DŽounsa ostala na "prvom obruču", pa je pobjeda pripala timu iz Istanbula.