latinica  ћирилица
21/09/2024 |  18:36 ⇒ 19:59 | Autor: RTRS

Јelena Đoković: Porodica u tradicionalnom smislu je prilično ugrožena (VIDEO)

Porodica u tradicionalnom smislu djeluje da je prilično ugrožena, rekla je suosnivač i direktor globalne Fondacije Novak Đoković, Јelena Đoković u ekskluzivnom intervju za našu televiziju.
Razgovor sa Јelenom Đokovićem - Foto: RTRS
Razgovor sa Јelenom ĐokovićemFoto: RTRS

- Postalo je dominantno u cijelom svijetu, ne samo kod nas. Imamo veliki broj primjera udaljavanja djece od porodice. Moramo da se borimo za njihova prava. Roditelj je danas dobio jako malo vremena da utiče na dijete. Potrebno je vratiti prave zdrave norme, jer srećna porodica je mnogo važnija u životu od nekog kapitala - istakla je Јelena Đoković.

Ona kaže da je na sve te probleme teško dati pravi odgovor.

- Ni jedan roditelj kao ni djete nisu isti. Mi ne možemo nuditi gotova rješenja, ali tražimo način da smanjimo sve te probleme. Dovodimo jako kvalitetne ljude, koji treba da nas resetuju da li je vijedno sve ovo zašto se danas borimo. Ali mi to ne možemo sami, potrebna je akcija cijelog društva, šire zajednice da bi došli do pravih rezultata - poručila je Јelena Đoković. 

Internet, mobilni teelfoni, igre...veliki izazovi za roditelje u odgoju djece. Pitanje je kako pronaći ravnotežu u svemu.

- Nažalost, djeca uče iz primjera, a ne iz teorije. I sama promišljam šta i kako, pokušavam da učim od ljudi koji se bave ovim temama - dodala je Јelena Đoković.