latinica  ћирилица
21/09/2024 |  20:37 ⇒ 20:40 | Autor: RTRS

Gašić: Poboljšati status borcima u Novom Gradu

Opština Novi Grad jedina je lokalna zajednica u Srpskoj u kojoj postoji udruženje nezadovoljnih boraca, poručio je kandidat sa odborničke liste koalicije Udružena opozicija PDP-SDS-Volja naroda, Slaviša Bundalo.
Udružena opozicija PDP i SDS volja naroda - Foto: RTRS
Udružena opozicija PDP i SDS volja narodaFoto: RTRS

- Novi Grad je jedina opština u Republici Srpskoj koja nema nazive ulica prema nekome ili nečemu iz Odbrambeno-otadžbinskog rata. Do toga je dovelo to da opštinska vlast nije htjela usvojiti zakone svih boračkih udruženja - rekao je Bundalo.

Danas sam saslušao problematiku nezadovoljnih boraca Vojske Republike Srpske, koji su zaslugom vlasti svedeni na socijalnu kategodiju, istakao je Dušan Gašić, kandidat koalicije Udružene opozicije PDP-SDS-Volja naroda za načelnika opštine Novi Grad.

- Njihovi skromni zahtjevi nisu uvaženi u našoj opštini. Oni će imati otvorena vrata u mom kabinetu. Za primjer da vam kažem da su politički podijelili borce - naveo je Gašić.

Primjer neuvažavanja boraca je i obilježavanje 9. januara, kada, kako tvrde, iza predsjednika nije bio ni jedan odlikovani borac, dodao je Gašić.