latinica  ћирилица
22/09/2024 |  09:13 ⇒ 11:57 | Autor: sputniknews.com

Hezbolah ispalio 85 raketa na sjever Izraela, izraelske snage odgovorile vazdušnim udarima (VIDEO)

Hezbolah je jutros sa libanske teritorije ispalio 85 raketa na sjeverni Izrael, dok izraelske snage izvode novi talas vazdušnih udara na mete Hezbolaha u Libanu i prijete intenziviranjem napada, saopštila je izraelska vojska.
Gaza (Foto: EPA-EFE/HAITHAM IMAD, ilustracija) -
Gaza (Foto: EPA-EFE/HAITHAM IMAD, ilustracija)

Neke od 85 raketa Hezbolaha su presretnute, dok su neke pogodile Kirjat Bialik u blizini Haife i Morešeta, zajednice u Donjoj Galileji, prenosi "Tajms of Izrael".

U napadu na Kirjat Bialik, prema saopštenju izraelske vojske, ranjene su tri osobe i naneta je materijalna šteta. Hezbolah je saopštio da je gađao objekat kompanije "Rafael" koja proizvodi odbrambene sisteme u oblasti Haife.

U međuvremenu, izraelska vojska je saopštila da gađa mete Hezbolaha u Libanu nakon prvog odgovora tog libanskog pokreta na smrtonosne eksplozije pejdžera i voki-tokija pripadnika Hezbolaha u Libanu prije nekoliko dana.

U saopštenju izraelske vojske se navodi da vazdušna odbrana Izraela ostaje na nivou visoke uzbune i upozorava da će se izraelski vazdušni napadi na Hezbolah nastaviti i pojačati.

Prethodno je izraelska vojska saopštila da je Hezbolah tokom noći ispalio 24 rakete na sjever Izraela i da ih je sve presrela protivvazdušna odbrana.