latinica  ћирилица
23/09/2024 |  08:59 ⇒ 13:03 | Autor: RTRS

Tadić: Srbi decenijama pozivaju druga dva naroda da se okrenemo sebi

Srbi decenijama pozivaju druga dva naroda da se okrenemo sebi i poštujući Dejtonski mirovni sporazum zajedno gradimo budućnost, istakao je pravnik Ognjen Tadić.
Ognjen Tadić - Foto: RTRS
Ognjen TadićFoto: RTRS

- I da još jednom ponovimo narodnu mudrost - "ko neće brata za brata dobiće tuđina za gospodara"! Mnogima je to džaba govoriti dok mečka ne zaigra i pred njihovim vratima - navodi Tadić u objavi na društvenoj mreži "Iks".

Između ostalih, Krug 99 pozvao je Predsjedništvo BiH da Šmita odmah proglasi personom non grata i da zatraži od međunarodne zajednice da bude imenovan novi "koji neće imati elemente pristrasnosti".

Potpredsjednik FBiH Refik Lendo je nakon informacije da će Šmit svjedočiti pred Evropskim sudom za ljudska prava u slučaju Slaven Kovačević izrazio "snažno lično protivljenje takvoj njegovoj lošoj odluci zbog štetnih posljedica koje će ona imati na politički sistem BiH, ali i vladavinu prava i demokratsko društvo u cjelini"."Posebno je štetna politička poruka koja se izvodi iz takve njegove odluke, a koja implicira podršku ciljevima hrvatske nacionalne politike u BiH", naveo je Lendo.