latinica  ћирилица
23/09/2024 |  10:02 ⇒ 10:03 | Autor: Agencije

Kalinić: Nisu nas iznenadili

Nikola Kalinić nije bio zadovoljan poslije poraza Crvene zvezde u Dubaiju u prvom kolu ABA lige.
Nikola Kalinić (foto: arhiva/ EPA-EFE/Alejandro Garcia) -
Nikola Kalinić (foto: arhiva/ EPA-EFE/Alejandro Garcia)

Dubai je na startu regionalnog takmičenja napravio veliko iznenađenje, jer je savladao aktuelnog prvaka Јadranske lige na svom terenu sa 86:84.

Najbolji košarkaš Crvene zvezde na ovom meču je bio Nikola Kalinić koji smatra da ekipa nije smjela sebi da dozvoli neke greške koji su je na kraju koštale poraza.

- Odlična ekipa Dubaija. Očekivana ili neočekivana pobjeda, kako za koga. Ima momaka koji su došli prije nekoliko dana i dali svoj doprinos, tačno se zna šta hoće. Imaju dobar domaći teren. Nisu nas iznenadili. Vidjećemo iz kojeg smo razloga loše počeli utakmicu. A poslije, kada smo počeli da igramo odbranu i malo se rastrčali, izgledalo je bolje. Ipak je bilo kasno. Šta da radimo, idemo dalje, da izvučemo pouke - rekao je Kalinić.

Šta Zvezda treba da popravi u nastavku sezone?

- Da igramo pametnije, da sa ovakvim skupom igrača rekao bih da imamo previše iskusan tim da bismo pravili ovakve greške, da znamo da zagradimo koš. Dali su nam i neke trojke, poput onih na kraju prve i druge četvrtine. Nije to sada ni bitno, mi moramo da se popravimo. Tek je početak sezone, imamo dosta vremena da se popravimo - smatra Kalinić.

Zvezda u sljedećem kolu dočekuje ekipu Mornara na svom terenu, da bi onda uslijedio i start takmičenja u Evroligi, gdje se sastaje sa ekipom Pariza.