latinica  ћирилица
23/09/2024 |  12:20 ⇒ 12:21 | Autor: SRNA

Јošić: Podnesena krivična prijava zbog neovlaštenog fotografisanja

Gradski odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Doboj podnio je krivičnu prijavu protiv NN lica zbog neovlaštenog fotografisanja prema Članu 156 i povrede prava na udruživanje i političko organizovanje Član 163 Krivičnog zakona Republike Srpske.
Јošić i Đukić - Foto: SRNA
Јošić i ĐukićFoto: SRNA

Krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju podnio je zamjenik predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Danijel Јošić preko punomoćnika dobojskog advokata Dragana Đukića.

Јošić je izjavio za Srnu da je Centralna izborna komisija BiH pokrenula postupak protiv dobojskog SNSD-a zbog kršenja Izbornog zakona BiH, odnosno preuranjene izborne kampanje.

- Centralnoj izbornoj komisiji BiH dostavili smo sve dokaze i saglasnosti da se radilo o zakupljenom - zatvorenom prostoru za javnost iz kojih je jasno vidljivo da nije došlo do preuranjene izborne kampanje - naveo je Јošić.

On je pojasnio da je krivična prijava podnesena zbog neovlaštenog fotografisanja navedenog prostora, koji je u tom momentu bio u fazi pripreme za javnu tribinu u organizaciji dobojskog SNSD-a.

- Osoba koja je izvršila krivično djelo neovlašteno fotografisanje prouzrokovala je postupak protiv SNSD-a Doboj pred Centralnom izbornom komisijom BiH i nanijela joj štetu - izjavio je Јošić.

Advokat Dragan Đukić je rekao za da je "Gradski odbor SNSD-a Doboj podnio krivičnu prijavu iz očitog razloga, jer je nepoznati počinilac neovlašteno fotografisao zakupljeni - zatvoreni prostor za javnost, a što je vidljivo na Fejsbuk profilu Miroslava Borojevića Belog.

- Borojević će morati objasniti dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu kako je došao do predmetnog snimka, odnosno fotografije, te ko je od lica učestvovao u protivpravnom djelu neovlašteno fotografisanje - izjavio je advokat Đukić.