latinica  ћирилица
23/09/2024 |  12:35 ⇒ 17:23 | Autor: RTRS

Šeranić-Ružičić: Podrška formiranju ambulante porodčine medicine (FOTO/VIDEO)

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske će podržati formiranje samostalne ambulante porodične medicine u opštini Јezero, saopštio je ovo resorni ministar Alen Šeranić.
Alen Šeranić i Snežana Ružičić - Foto: SRNA
Alen Šeranić i Snežana RužičićFoto: SRNA

- Podržao sam inicijativu načelnika opštine Јezero da se u ovoj opštini registruje samostalna ambulanta porodične medicine u okviru koje bi doktor medicine sa dvije medicinske sestre radio svakodnevno osam časova i time obezbijedio pripravnost za mogući hitni slučaj - rekao je Šeranić.

On je dodao da se razgovaralo i o otvaranju manje laboratorije u okviru ambulante i nabavci vozila za potrebe patronažne sestre i obilaska starijih lica.

Foto: SRNA

- Razgovarano je i o potrebi osnivanja kancelarija Fonda dječije zaštite i Fonda zdravstvenog osiguranja u opštini Јezero - istakao je Šeranić, nakon sastanka sa načelnikom opštine Snežanom Ružičić.oratorije

Načelnik Јezera Snežana Ružičić rekla je da će opština u saradnji sa resornim ministarstvom krenuti u formiranje samostalne ambulante porodične medicine na području ove lokalne zajednice.

- Raduje nas da su neka sredstva već odobrena za nabavku automobila koji će biti korišten za zdravstvene i socijalne usluge. Osim samostalne ambulante, planirano je da iduće godine otvorimo i vrtić - istakla je ona.

Ružičićeva se zahvalila Šeraniću na podršci opštini Јezero kroz sve ranije inicijative ove lokalne zajednice, te dodala da postoji želja da se stvore bolji zdravstveni uslovi za stanovnike ove opštine.