latinica  ћирилица
23/09/2024 |  15:23 ⇒ 18:09 | Autor: RTRS

Udružena opozicija PDP-SDS volja naroda: Posvetiti se poljoprivredi i selu

Dušan Gašić, kandidat za načelnika opštine Novi Grad Ujedinjene opozicije PDP-SDS volja naroda, istakao je da će se posebno mjesto morati posvetiti poljoprivredi i selu.
Ujedinjena opozicija, Novi Grad - Foto: RTRS
Ujedinjena opozicija, Novi GradFoto: RTRS

- Opština će pomagati razvoju zemljoradničkih zadruga, izgradnji sušare, hladnjače, pogona za preradu mesa, voća, povrća i mlijeka. Opština će povećati izdvajanja iz budžeta za poljoprivredu sa dva na pet odsto. Izgradićemo stočnu, tržnu i zelenu pijacu .Ojačaćemo protivgrradnu zaštitu i napravićemo projekte navodnjavanja - rekao je Gašić.

Poljoprivredna proizvodnja mora biti strateška grana razvoja opštine Novi Grad naglasio je Mladen Šumar, nosilac odborničke liste.

- Moramo promijeniti pristup podrške poljoprivrednim proizvođačima kroz veći dio subvencije i podsticaje u budžetu. On je za sada veoma mali 200 hiljada KM, koji nije dovoljan za nekoliko ozbiljnih poljoprivrednih proizvođača. Taj ćemo nivo dići na pet odsto iz budžeta. Formiraćemo agrarni fond koji će u principu kompletirati ponudu i potražnju i dati podršku proizvođačima - naglasio je Šumar.

Ono što je bitno za poljoprivrednu proizvodnju je osigurati plasman gotovih proizvoda, poručili su iz Ujedinjene opozicije u Novom Gradu.