latinica  ћирилица
23/09/2024 |  15:35 ⇒ 17:55 | Autor: RTRS

Grad Trebinje potpisao 60 ugovora za samozapošljavanje (VIDEO)

Povoljan privredni ambijent u Trebinju i podršku gradske uprave iskoristilo je šezdesetoro korisnika. Potpisali su ugovore sa Gradom za bespovratna sredstva za samozapošljavanje.
Grad Trebinje potpisao 60 ugovora za samozapošljavanje - Foto: RTRS
Grad Trebinje potpisao 60 ugovora za samozapošljavanjeFoto: RTRS

Grad je za ovu namjenu izdvojio oko milion maraka, a po korisniku izdvojena sredstva mogu biti od 20.000 do 40.000 maraka.

Različita su interesovanja, usluge i poslovi koje će obavljati korisnici. Sredstva od grada planski će utrošiti, najviše za opremanje i nabavku novih mašina.

Ovim sredstvima Dragana Okuka, specijalista dječije i preventivne stomatologije, otvioriće stomatološku ordinaciju. Sredstva koristi za nabavku specijalnog aparata.

- To je aparat za inhalacionu sedaciju koji služi prevashodno za rad sa djecom sa poteškoćama u razvoju - izjavila je Okuka.

Grad Trebinje obezbijedio je milion maraka za samozapošljavanje, što je najveći iznos do sada. Rekordan je i broj prijavljenih korisnika.

- U početku nakon potisivanja ugovoea ide 60 odsto sredstava, nakon godinu 25 odsto i kad se završi projekat nakon 24 mjeseca dobijate preostali dio, 15 odsto - rekao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

- Imamo primjer dvije usluge kol centar i onlajn trgovina. Sve su to djelatnosti koje su dopuštene pravilnikom - naveo je načelnik odjeljenja za privredu Bojan Vučurević.

Uslov za bespovratana sredstva bio je da su lica na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.