latinica  ћирилица
23/09/2024 |  18:06 ⇒ 20:29 | Autor: RTRS

Zašto je gradonačelnik Stanivuković ostao bez podrške svojih bivših najbližih saradnika? (VIDEO)

Od Јelene Trivić i Nebojše Vukanovića, do i dalje stranačkog kolege Igora Crnatka, mnogo je onih koji su okrenuli leđa gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću.
Predstavnici opozicionih stranaka - Foto: RTRS
Predstavnici opozicionih stranakaFoto: RTRS

Ili je Stanivuković leđa okrenuo njima? Politički oponenti kažu, svi treba da se zapitaju zašto je gradonačelnik Banjaluke ostao sam?

Nekada lideri i ugledni članovi najvećih opozicionih partija - danas osobe za koje do prije koju godinu niko nije ni čuo. Nekada provjereni i stručni mentori, danas podobni i poslušni učenici. Ovako, mnogi vide razliku između nekadašnjeg i sadašnjeg PDP-a. Tako, oni koji su pomogli Drašku Stanivukoviću da postane gradonačelnik Banjaluke, danas su protiv njega.

- Treba da se sjetimo da je na prošlim lokalnim izborima njegov prvi saradnik bila Јelena Trivić koja je bila i nosilac odborničke liste i koja je u suštini najviše podržavala njegovu kandidaturu. Njega su tada snažno podržavali npr. i Igor Crnadak koj je bio šef izbornog štaba, kojeg danas uopšte ne vidimo u kampanji - rekao je portparol SNSD-a, Radovan Kovačević.

Bolji poznavaoci prilika kažu da je razlog svih problema unutar PDP-a - Draško Stanivuković. A raskol je počeo izoborne noći oktobra 2022. godine, koji je značio i kraj političke ljubavi Stanivukovića i Јelene Trivić. Danas, Trivićeva je protivkandidat Stanivukoviću.

- Drago mi je da jedan dio PDP-a a to nije onaj opozicioni dio PDP koji predvode Igor Crnadak i Milko Grmuša, već ovaj tajkunsko-simbiozni dio PDP uz Draška Stanivukovića, a Nebojša Drinić je najveći protagonista te politike - rekla je predsjednica Narodnog fronta, Јelena Trivić.

Tada je Stanivuković uz sebe imao i sve koalicione partnere - čija je podrška danas pod znakom pitanja. Osim saboraca iz PDP-a rame uz rame sa Stanivukovićem stajali su i predstavnici SDS. I naravno, tada najglasniji u podršci, a danas u kritici Nebojša Vukanović.

- Svega smo se nagledali ali takvog besramnika, podlaca, prevaranta, lažova, ovo vam govorim ja sam uvijek iskren. Najveća opasnost za cijelu Republiku Srpsku i opoziciju je da ovaj izdajnik ostane gradonačelnik Banjaluke - istakao je lider "Za pravdu i red", Nebojša Vukanović.

Prije četiri godine Stanivuković je u određenim inicijativama i projektima, koji se u većoj ili manjoj mjeri nisu ostvarili, imao podršku i stranaka koje nisu u koliciji sa PDP-om, DNS-a i Socijalističke partije Srpske. Sve njih, kaže predsjednik SPS, Stanivuković je prevario.

- Zašto su ga ljudi napustili? Pa napustili su ga zato što je on jedan veliki prevarant. Prevario je sve svoje partnere koji su ga podržavali. Ali napustiće ga i građani Banjaluke. Prevario je i građane Banjaluke - dodaje predsjednik SPS, Goran Selak.

- Očigledno da su rezultati Draška Stanivukovića za ove četiri godine takvi da je on ostao potpuno sam i da osim Branislava Borenovića koji nije imao drugu opciju, uz njega nije ostao apsolutno niko. To su dakle činjenice - dodaje portparol SNSD-a, Radovan Kovačević.

Mnogi kažu da je Stanivukovć samovoljom otjerao najveće saborce i najodanije stranačke kadrove.