latinica  ћирилица
23/09/2024 |  18:23 ⇒ 18:27 | Autor: SRNA

Lazić: Okupiti IT kompanije u udruženje za razvoj ove djelatnosti u Semberiji

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Bijeljine Mikajlo Lazić najavio je danas da će kompanije iz oblasti IT industrije u gradu okupiti u udruženje s ciljem da se kroz njihove prijedloge omogući razvoj ove djelatnosti u Semberiji.
Mikajlo Lazić na sastancima sa vlasnicima IT kompanija iz Bijeljine - Foto: RTRS
Mikajlo Lazić na sastancima sa vlasnicima IT kompanija iz BijeljineFoto: RTRS

- U Bijeljini posluje više od 20 kompanije iz oblasti IT, digitalne i kreativne industrije i zapošljavaju više od 500 radnika, što je ogroman potencijal, a moj plan je da ih okupim u jedno udruženje i da kroz prijedloge udruženja omogućimo bolje uslove da se ta grana u Semberiji dodatno razvije - naveo je Lazić.

On je nakon niza sastanaka sa vlasnicima IT kompanija iz Bijeljine istakao da su one veoma važne i da mora postojati strateška saradnja, jer postoji ogroman prostor za napredak, saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina.

Naveo je da je cilj da i sama gradska uprava predstavlja IT potencijal na inostranim sajmovima i prilikom međunarodnih posjeta.

Nosilac odborničke liste SNSD-a Bojan Savić rekao je da je cilj da IT kompanije budu motivisane da ostaju u Bijeljini, kao i da nove otvaraju svoja sjedišta u ovom gradu.

- Јedna od ideja je i da u okviru poslovne zone planski bude odvojen prostor koji će se izdavati isključivo IT kompanijama i u kojima će se koncentrisati taj tip biznisa - rekao je Savić i kao mogućnost naveo primjer da grad izda prostor besplatno ili da subvencioniše trošak zakupa.