latinica  ћирилица
23/09/2024 |  19:52 | Autor: RTRS

US: Pale su kolijevka Republike Srpske

Pale su za Ujedinjenu Srpsku kolijevka Republike Srpske, poručio je lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevanić sa predizbornog skupa na kojem je predstavljena kandidatska lista ove stranke za Lokalni parlament.
Ujedinjena Srpska - Pale - Foto: RTRS
Ujedinjena Srpska - PaleFoto: RTRS

Stevandić kaže da je ova partija među prvim zagovarala da se ozakoni status Pala, kao prijestonice Srpske.

- Sada je najvažnije da se posvetimo čovjeku, da se rađa više djece, da zaustavimo demografski pad i da uz turizam, privredu i drvoprerađivačke potencijale, dobijamo i konstituisanje regionalnog centra, prijestonice Republike Srpske - .

Program paljanskog odbora Ujedinjene Srpske temelji se na jačanju lokalne privrede, zdravstvene i socijalne zaštite, organizovanju javne kuhinje, razvoju sporta, rekla je nosilac liste Ujedinjene Srpske za SO Pale Slavka Brezo.

- Naš tim okuplja ljude iz različitih oblasti, sa velikim radnim iskustvom, ali sa istom vizijom, bolji život svih naših sugrađana. Možemo i moramo mnogo bolje u narednom periodu - rekla je Brezo.

Uz poziv sugrađanima da podrže njihovu viziju Ujedinjena Srpska apeluje da na predstojećim izborima, podrže kandidate SNSD-a za načelnika Pala i gradonačelnika Istočnog Sarajeva, Damjana Škipinu i Ljubišu Ćosića.