latinica  ћирилица
23/09/2024 |  20:15 | Autor: SRNA

Petrić: Za napredak Dervente kroz zdravstvo i obrazovanje

Nosilac odborničke liste PDP-a za Skupštinu grada Derventa Mirko Petrić rekao je da je ova stranka, ako dobije povjerenje na lokalnim izborima, opredijeljena da preduzme aktivnosti za napredak Dervente.
Mirko Petrić - Foto: SRNA
Mirko PetrićFoto: SRNA

Petrić je naveo da će se zalagati za podizanje nivoa zdravstvene zaštite na viši nivo i to kroz osnivanja dnevne bolnice, a jedan od programskih prioriteta PDP-a je i obrazovanje.

On je rekao da će se zalagati da se školovanje u Derventi prilagodi potrebama privrede, da svi osnovci od 5. do 9. razreda dobiju besplatne udžbenike, što će biti i finansijska olakšica roditeljima, kao i finansiranje prevoza učenika.

Kada je u pitanju poljoprivreda, Petrić kaže da će PDP, ako dobije podršku, obezbijediti povećanje subvencija za sve poljoprivredne proizvođače, te organizovati edukacije poljoprivrednih proizvođača kroz predavanja i posjete sajmovima poljoprivrede u Republici Srpskoj i u okruženju.

"Omogućićemo bavljenje sportom svima koji to žele, a sportske klubove omasoviti i povećati grantove za njihov rad", rekao je Petrić Srni i dodao da se može zaustaviti odlazak mladih, kvalifikovanih i radno sposobnih.

Ukazao je i da je zaštita životne sredine i uređenje korita rijeke Ukrine prioritet u programskim ciljevima GO PDP-a.

On je istakao da Gradski odbor PDP-a Derventa podržava kandidaturu Vlade Kovačevića za gradonačelnika.

Petrić je rekao da su na listi mladi, uspješni i ostvareni ljudi, te je pozvao Dervenćane da im daju podršku.