latinica  ћирилица
24/09/2024 |  08:36 ⇒ 08:37 | Autor: RTRS

Održan predizborni skup Narodnog fronta na Starčevici

Sinoć je u banjalučkom naselju Starčevica održan predizborni skup Narodnog fronta i Јelene Trivić, kandidata opozicije za gradonačelnika Banjaluke.
Narodni front - Foto: Ustupljena fotografija
Narodni frontFoto: Ustupljena fotografija

- Mi u Narodnom frontu smo spremni da preuzmemo rukovođenje gradom na način da grad vode stručni, obrazovani i čestiti ljudi, a ne tajkuni i njihove političke marionete - izjavila je Bosiljka Čubrilović Stamenić, kandididat na listi Narodni front - Јelena Trivić.

Čubrilović Stamenić je istakla da je aktuelni mandat obilježilo niz nezakonitosti u radu Gradske uprave, te netransparentan rad i prekomjerno zapošljavanje.

- Prema podacima kojima raspolažemo, samo od izbora 2022. godine, a što se vezuje za period ulaska u čuvenu simbiozu, Stanivuković je u stalni radni odnos primio 320 lica - istakla je Čubrilović Stamenić.

Trivićeva se obratila okupljenim građanima sa obećanjem da će ispuniti sva obećanja data te 2020. godine koja se odnose na otvorenu i slobodnu Gradsku upravu.

- Radnici Gradske uprave koji pošteno rade svoj posao ne treba da se brinu, ali da oko 200 ljudi koje je Stanivuković zaposlio da bi mu vodili izbornu kampanju, popunjavali skupove i skupljali sigurne glasove sigurno neće biti dio nove gradske administracije - poručila je Trivićeva.

Trivićeva je na skupu promovisala programske mjere od kojih je izdvojila: neradnu nedjelju, stanove za mlade po cijenama do 2000 KM po metru kvadratnom, slobodne ekonomske zone, zaustavljanje betonizacije grada, te izradu socijalne karte kako bi grad pomogao socijalno ugroženim borcima i penzionerima.