latinica  ћирилица
24/09/2024 |  09:33 | Autor: B92

Iliev nezadovoljan učinkom stranih igrača

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev osuo je paljbu na strane igrače poslije debakla u vječitom drebiju.
Ivica Iliev (foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Ivica Iliev (foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

Partizan je na svom stadinu u Humskoj izgubio od Zvezde 4:0 u 9. kolu Superlige Srbije.

- Poražavajuća partija Partizana...Zvezda je mnogo iznad Partizana. Čestitam vječitom rivalu. Ovo je prvi meč otkad sam se vratio i jasno je da je potrebno mnogo toga da se uradi, ali nisam znao da baš ovoliko mora da se promijeni... Gotovo svaku utakmicu igramo bez dvojice, trojice igrača u ofanzivnom dijelu, što je stvarno razočaravajuće. To je, možda, najlošiji tim Partizana u posljednjih 30, 40 godina - rekao je Iliev.

Novi-stari sportski direktor crno-bijelih posebno je zamjerio inostranim fudbalerima.

- Selekcija je stvarno razočaravajuća... Stranci? Ne može da se kaže za takve igrače da su pojačanja, kad imaju nevjerovatnu inferiornost. Čak mogu reći - amaterski igrači, poniženje za ovaj klub. Neko će reći da sam grub, ali hoću da budem takav, jer moramo da se otreznimo i budemo svjesni da se, nažalost, ne takmičimo sa Zvezdom... Šta se dogodilo posljednjih par godina, zaista ne znam, ali ovo je mnogo loše... Očajno - dodao je nekadašnji igrač Partizana.

Zvezda je trenutnio na vrhu Superlige sa 22 boda, dok je Partizan na 9. mjestu sa upola manje osvojenih bodova.

- Takva dominacija Zvezde... Toliko su odmakli da, jednostavno, Partizan mora da se resetuje i da shvatimo da je ovo realnost, da iz nje ponovo stvaramo nešto novo. Nažalost, limitirani smo jer mnogo je igrača kojima je mnogo lijepo u Beogradu, imaju najveće ugovore u karijerama i niko ih neće i onda mi ne možemo da ih se riješimo. To su sve ogromni problemi koje ne znam kako ćemo da riješimo, biće velike muke - poručio je Iliev.