latinica  ћирилица
24/09/2024 |  12:31 ⇒ 13:02 | Autor: Agencije

Trejler "Gladijatora 2" oduševio poštovaoce (VIDEO)

Kompanija Paramount objavila je novi trejler za epski istorijski spektakl "Gladijator 2", pod rediteljskom palicom Ridlija Skota.
Ridli Skot (foto: arhiva/EPA-EFE/CLAUDIO ONORATI BEST QUALITY AVAILABLE) -
Ridli Skot (foto: arhiva/EPA-EFE/CLAUDIO ONORATI BEST QUALITY AVAILABLE)

Radnja dugoočekivanog nastavka Gladijatora događa se 20 godina nakon završetka prvog filma i prati Lucija (Pol Meskal), sina Lusile (Koni Nilsen) iz prvog filma.

Lucije je sa svojom porodicom živio u Numidiji, na sjeveru Afrike, kada su vojnici Rimskog carstva pod vođstvom generala Marka (Pedro Paskal) pokrenuli invaziju na njegovu pokrajinu i odveli ga u ropstvo. Lucije zatim postaje rob i u gladijatorskoj areni traži osvetu.

U novom trejleru Lucije razgovara sa vlasnikom gladijatora Makrinom (Denzel Vošington), koji ga je otkupio nakon što je postao rob. Kroz razgovor saznajemo da Lucije traži osvetu nakon što mu je ubijena žena.

Drugi dio trejlera takođe donosi jednu važnu informaciju - prije važne borbe Lusila otkriva da je Lucije sin gladijatora Maksima iz prvog filma.

Za razliku od prvog trejlera za film, koji je podijelio obožavatelje jer se u pozadini čula pjesma "No Church in the Wild" muzičara DŽej-Zija i Kanjea Vesta, novi trejler je hit na društvenim mrežama.

- Ovaj trejler je bolji od prvog jer ima bolji izbor muzike. Radnja me malo podsjeća na originalni film iz 2.000 godine - napisao je jedan obožavatelj na Iksu.

- Ne mogu da vjerujem da smo ovo čekali 24 godine - dodao je drugi.

- Uzbuđen sam zbog ovoga. Prvi film je bio remek-djelo - takođe je komentar.

Ostvarenje "Gladijator 2" stiže u kina ove jeseni.