latinica  ћирилица
24/09/2024 |  12:35 ⇒ 12:36 | Autor: RTRS

Raljić: Zaustavićemo brisanje dječijih igrališta iz regulacionih planova

Praksa brisanja dječijih igrališta i zelenih površina iz regulacionih planova banjalučkih naselja mora biti zaustavljena i to će u Skupštini grada biti prioritetan zadatak odbornika SDS-a, rekao je Željko Raljić, predsjednik Gradske organizacije SDS Banjaluka i nosilac odborničke liste SDS.
Željko Raljić - Foto: Ustupljena fotografija
Željko RaljićFoto: Ustupljena fotografija

Poručuje da je nedopustivo da takve štetne radnje, kao do sada, prolaze u gradskoj skupštini i da se sve to radi pod velom tajne.

- Prije bilo kakvog pokušaja izmjena regulacionih planova na štetu djece ovog grada, javnost ćemo obavijestiti o detaljima i akterima takvih radnji. Čak i da u Skupštini Grada ne bude dovoljno savjesti da se odbiju takve izmjene veliki pritisak javnosti će uticati na mnoge - poručuje Raljić.

To je jedini način, dodaje on, da se zaustave oni koji zarad profita uništavaju grad i mogućnost zdravog odrastanja.

- Da li je humano da stambeno naselje sa 700 stanova nema niti jednog kvadratnog metra dječijeg igrališta, niti zelene površine. Takav slučaj imamo u stambenom naselju u ulici Dragana Bubića. Situacija nije bolja ni u drugim novonastalim naseljima gdje se zgrade redaju jedna uz drugu tako da ne preostaje slobodnog prostora za bilo šta osim pristupne saobraćajnice - kazao je Raljić.