latinica  ћирилица
24/09/2024 |  14:35 ⇒ 17:35 | Autor: RTRS

Moguće proširenje kapaciteta bolnice "Srbija" (VIDEO)

Razmišlja se o proširenju kapaciteta Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu, jer se ukazala potreba za još jednom operacionom salom, istakao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, nakon sastanka sa direktorom ove ustanove Nebojšom Šešlijom i gradonačelnikom Istočnog Sarajevu Ljubišom Ćosićem.
Šeranić u posjeti bolnici "Srbija" - Foto: Ustupljena fotografija
Šeranić u posjeti bolnici "Srbija"Foto: Ustupljena fotografija

On je istakao da je sa predstavnicima grada Istočno Sarajevo razgovarao o tome da zajedno uđu u proces nabavke najsavremenijeg mamografa u svjetlu aktivnosti na prevenciji karcinoma dojke i skrining programa u Srpskoj, čija bi baza bila Bolnica "Srbija".

- Kontinuirano se rade mnoge aktivnosti iz Strateškog plana razvoja ove bolnice, a povratkom ljekara sa specijalizacija rješava i problem nedostatka kadra. Zadovoljan sam što su u Bolnici "Srbija" proširene usluge i da je broj usluga hirurgiji povećan za 30 odsto u odnosu na prošlu godinu - navodi Šeranić.

Šešlija je rekao da su danas razgovarali o tekućem poslovanju ove zdravstvene ustanove i dobili uvjeravanja da će imati razumijevanje Ministarstva zdravlja kada je riječ o rješavanju problema dugovanja iz ranijeg perioda, odnosno obaveza prema radnicima.

On je istakao da će Ministarstvo zdravlja naći načina da se riješe i ti problemi.

Šešlija je rekao da su u proteklom periodu imali problem sa odlivom karda, ali da su ulaganja u specijalizante i raspisivanjem 43 specijalizacije u proteklih pet godina uspjeli da postignu značajne rezultate.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da je sa resornim ministrom razgovarao o tome šta nedostaje Bolnici "Srbija", a riječ je o određenoj opremi i proširenju hirurške sale, što će biti riješeno u narednom periodu.

On je izrazio nadu da će rukovodstvo Doma za stara lica u Istočnom Sarajevu početi izgradnju objekta u krugu Bolnice "Srbije", čime bi napravili još bolji i snažniji kompleks.

On je naveo da je u proteklih šest godina urađeno mnogo, ali da je najvažnije da je vraćeno povjerenje pacijenata za šta su zaslužni rukovodstvo i svi zaposleni u Bolnici "Srbija".