latinica  ћирилица
24/09/2024 |  15:11 ⇒ 15:25 | Autor: SRNA

Kondić: Poziv Dubičanima da posjete manifestaciju "Dani Srbije u Srpskoj"

Direktor Јavnog preduzeća "Centar za informisanje i kulturu" u Kozarskoj Dubici Dijana Kondić pozvala je sve Dubičane da dođu i uživaju u bogatom kulturnom sadržaju u okviru manifestacije "Dani Srbije u Srpskoj", namijenjenom za sve ljubitelje pozorišne i filmske umjetnosti.
Dijana Kondić - Foto: SRNA
Dijana KondićFoto: SRNA

Kondićeva je potvrdila Srni da će ulaz na sve događaje biti besplatan za sve posjetioce.

Manifestacija će biti otvorena u četvrtak, 26. septembra u 19.00 časova pozorišnom predstavom u izvođenju Maje Kolundžije Zoroe pod nazivom "Iskra", a koja govori o životu i djelu slavnog naučnika Nikole Tesle.

Narednih dana ljubitelji filmske umjetnosti moći će da pogledaju domaće filmove i serijal dokumentarnih filmova, među kojima je film "Bežično" koji, takođe, govori o životu i djelu Nikole Tesle.

Kondićeva je naglasila da predstava koja otvara manifestaciju nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

- Zahvaljujem Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji, sa Mlađenom Cicovićem na čelu, i Ministarstvu kulture Srbije na saradnji i drago mi je da je Kozarska Dubica jedna od 11 opština, odnosno gradova Republike Srpske koja ima priliku da organizuje ovu manifestaciju u saradnji sa institucijama Srbije - rekla je Kondićeva.

U Kozarskoj Dubici će od 26. do 29. septembra biti održana manifestacija "Dani Srbije u Srpskoj", u okviru koje će u Domu kulture publici biti ponuđen bogat sadržaj za ljubitelje pozorišne i filmske umjetnosti.

Manifestaciju organizuju opština Kozarska Dubica i "Centar za informisanje i kulturu" u saradnji sa Ministarstvom kulture Srbije. U okviru manifestacije biće prikazani filmovi "Dara iz Јasenovca" reditelja Predraga Antonijevića, "Ruski konzul" reditelja Miroslava Lekića i film "Oluja" u režiji Miloša Radulovića.