latinica  ћирилица
24/09/2024 |  15:20 ⇒ 17:12 | Autor: RTRS

Predsjednik Srpske u Rudom: Obišao novootvoreni proizvodni pogon firme "Kontejn emboks" (FOTO)

Predsjednik Republike Srpske Milora Dodik posjetio je danas novootvoreni proizvodni pogon firme "Kontejn emboks" u Rudom.
Dodik u Rudom - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Dodik u RudomFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Ova firma se bavi proizvodnjom podzemnih i nadzemnih kontejnera za otpad.

Dodik je podsjetio na devastirani objekat koji je sada pretvoren u moderan proizvodni pogon, te zahvalio svima koji su pomogli da se ova investicija realizuje, a posebno investitoru.

- Firma iz Laktaša ovdje je odlučila da investira - rekao je Dodik i dodao da već 40 zaposlenih radi na određenim poslovima.

Dodik u Rudom (Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja )

On je istakao da zapošljavanje 100-150 radnika, koliko je planirano, za ovu društvenu zajednicu znači gotovo opstanak i dio je sna koji je imao zajedno sa ljudima iz Rudog, a koji se ostvaruje.

- Nama ne trebaju starni investitori koji će doći ovdje, vidjeti računicu i ako je nema odmah nestati, ovo je domaći investitor, renomiran proizvođač, koji ulaže realna sredstva - naveo je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske dodao je da je na području Rudog otvoreno i radilište nove hidroelektrane Mrsovo, pojasnivši da se moralo proći kroz reviziju projekta da bi se prilagodili novonastalim okolnostima u vezi sa klimatskim promjenama.

- Do tada je brana bila prilagođena za stogodišnje eventualne vode, a sad moramo da pravimo brane koje će biti prlagođene za eventualno petstogodišnje vode koje mogu da ugroze samu elektranu i zato je moralo da se ide na novo projektovanje - precizirao je Dodik.

Firma "Kontejn emboks" iz Rudog od naredne godine će izvoziti u Švajcarsku i zemlje EU, izjavila je vlasnik ove kompanije Sandra Đukanović.

Đukanovićeva je, tokom posjete predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i načelnik opštine Rudo Dragoljuba Bogdanovića pogonu ovog preduzeća, istakla da je trenutno u firmi u Rudom zaposleno 40 ljudi i da se radi na renoviranju fabrike, te da će do kraja ove godine biće minimalno 100 zaposlenih.

- Ovdje ćemo imati savremenu tehnologiju proizvodnje i nove mašine. Mi smo domaći investitori i ponosni smo što investiramo u Republiku Srpsku i što zapošljavamo isključivo domaću radnu snagu. Nadam se da će svi prisutni doći ovdje u februaru naredne godine da vide kako smo renovirali fabriku - naglasila je Đukanovićeva.