latinica  ћирилица
24/09/2024 |  18:19 ⇒ 25/09/2024 | 07:14 | Autor: RTRS

U Banjaluci otvoren nepostojeći most u Docu: Iz SNSD-a pitaju gradonačelnika gdje je preusmjerio novac? (VIDEO)

Dosta vode proteći će Vrbasom dok Banjalučani dočekaju most u Docu, koji bi dva naselja, Obilićevo i Starčevicu, trebalo da poveže sa centrom grada.
Most u Docu - Foto: RTRS
Most u DocuFoto: RTRS

Ova banjalučka politička priča traje pune četiri godine. Iako je aktuelna gradska administracija slavodobitno najavljivala početak gradnje još prošle godine, situacija na terenu pokazuje drugačije.

Da je sve bilo po planu, most bi odavno bio u funkciji. Zbog svega navedenog danas su nepostojeći most, simbolično, otvorili članovi Banjalučkog SNSD-a.

Iako je višemilionski projekat izgradnje mosta u Docu, koji bi trebalo da poveže lijevu i desnu obalu Vrbasa, ali i istočni i zapadni tranzit, započet s velikim entuzijazmom, od 2020. godine gotovo da ništa nije urađeno. Za ovaj most izdvajan je novac, koji je gradonačelnik Banjaluke preusmjeravao na drugu stranu. Umjesto velelepnog mosta, njegove temelje uništava rđa. Zbog toga su danas članovi Gradskog odbora SNSD-a podsjetili kako bi most trebalo da izgleda i pitali gradonačelnika Banjaluke - gdje je most i kada će konačno biti izgrađen?

- Vidite i sami kakve su gužve u gradu, i da je ovaj most prijeko potreban, kako bi se riješile gužve. Nažalost, Draško Stanivuković je uradio ono što je njegovom srcu milo, a to je onaj betonski park Tvrtku Prvom Kotromaniću. Podsjećam da je 8,7 miliona maraka bio vrijedan ugovor koji je potpisan sa "Integralom" krajem 2020-e godine.Tako da imamo potpuno nelegalan proces i nelegalno potrošenih 4.5 miliona maraka, a bila su namjenjena za most u Docu - rekao je kandidat SNSD-a za odbornika u Skupštini grada Banjaluka, Ljubo Ninković.

Da je Skupština grada proteklih godina obezbijedila sredstva za izgradnju mosta, podsjetio je i predsjednik Gradskog Odbora SNSD-a Vlado Đajić. Gradonačelnika pita - zašto najvažniji infrastrukturni projekti u gradu kasne i na šta je novac potrošen. Zbog toga su performansom otvaranja mosta, još jednom ukazali na Stanivukovićeva propala obećanja.

- On je sredstva namijenjena i obezbjeđena za most potrošio nenamjenski za kružni tok koji nema građevinsku dozvolu, i uradio je veliko krivično djelo. Isto tako, oštetio je građane Banjaluke i onemogućio normalno funkcionisanje u našem gradu - istakao je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka, Vlado Đajić.

Umjesto napretka, situacija na gradilištu postala je simbol propadanja. Iz Gradske uprave, kao i obično, bez odgovora. A još prošle godine Stanivuković je govorio da mostovi u Česmi i Docu, čija će izgradnja, kako je tada rekao, uskoro početi, predstavljaju novu etapu razvoja Banjaluke. Te etape, bar kad je riječ o mostu u Docu, nema ni na vidiku!