latinica  ћирилица
24/09/2024 |  22:21 ⇒ 25/09/2024 | 07:36 | Autor: RTRS

Srpska lista: Hrabrost je izaći i svijetu reći istinu u oči kako je to uradio Vučić

U turbulentnim vremenima, hrabrost je izaći i svijetu reći istinu u oči, kako je to učinio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Generalnoj Skupštini Ujedinjenih nacija, gdje je ponovo bio najsnažniji glas obespravljenog srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz Srpske liste.
Srpska lista (Foto: https://srpskalista.net/) -
Srpska lista (Foto: https://srpskalista.net/)

Iz Srpske liste ističu da je Vučić "jasno, direktno i bez okolišanja čitavom svijetu ukazao na značaj međunarodnog javnog prava, i kako je ono brutalno prekršeno nad Srbijom i srpskim narodom, na primjeru Kosova i Metohije".

- Srpski narod na Kosovu i Metohiji koji trpi brutalnu represiju režima Aljbina Kurtija sa ponosom je večeras slušao predsjednika Vučića koji se nije povukao pred silnima ni pred licemjerima koji se služe dvostrukim aršinima i koji bi najradije da skrenu pogled od stradanja srpskog naroda na KiM, ali im predsjednik Srbije to nije dozvolio, već ih je suočio sa stradanjem kojem je naš narod svakodnevno izložen - poručuju iz Srpske liste.

Iz Srpske liste napominju da je "Srbija po broju stanovnika mala zemlja, ali zemlja hrabrih i časnih ljudi koji su ovom svijetu podarili najveće umove svijeta i najveće heroje i koji su nebrojeno puta pokazali kako se bori i žrtvuje za slobodu".

- Govor predsjednika Vučića je lekcija i onima koji ga u Beogradu svakoga dana bezočno napadaju kako se voli svoja zemlja i kako se za nju treba boriti - zaključuju iz Srpske liste.