latinica  ћирилица
25/09/2024 |  07:22 ⇒ 07:31 | Autor: TANЈUG

Hezbolah potvrdio da je u izraelskom napadu ubijen komandant te grupe

Libanska militantna grupa Hezbolah potvrdila je da je u jučerašnjim izraelskim napadima na južno predgrađe Bejruta ubijen jedan od najviših komandanata te grupe Ibrahim Kobeisi, prenose libanski mediji.
Liban (Foto: EPA-EFE/STR) -
Liban (Foto: EPA-EFE/STR)

Izrael je saopštio da je Kobeisi bio visoki komandant Hezbolaha zadužen za raketnu jedinicu, da se smatra odgovornim za lansiranja projektila ka Izraelu i da je planirao napad izveden 2000. godine u kojem su trojica izraelskih vojnika oteti i ubijeni.

Navodi se da su u tom napadum, trećem u posljednjih sedam dana, uništena tri sprata jedne bejrutske šestospratnice, prenosi AP.

Najmanje šest ljudi je poginulo, a 15 ranjeno u jučerašnjem izraelskom vazdušnom udaru na južno predgrađe Bejruta, a libanski mediji objavili su da je napad izveden na predgrađe Dahije, poznatom uporištu Hezbolaha u glavnom gradu Libana.

Proteklog dana, borbeni avioni izraelskog vazduhoplovstva bacili su oko 2.000 projektila na ciljeve Hezbolaha u Libanu, saopštila je ranije izraelska vojska, dodajuči da su borbeni avioni IAF pogodili oko 1.500 ciljeva Hezbolaha, a dronovi još nekoliko stotina.

Prema podacima Urgentnog centra libanskog ministarstva zdravlja, u izraelskom bombardovanju južnog i istočnog Libana od ponedjeljka ujutro poginulo je 558 ljudi, a 1.835 je povrijeđeno.