latinica  ћирилица
25/09/2024 |  09:13 ⇒ 09:14 | Autor: RTRS

Potpisano pismo namjere o saradnji između Laktaša i Tjenšuija za budući razvoj

Gradonačelnik Grada Laktaši Miroslav Bojić i izvršni potpredsjednik pokrajinske Narodne asocijacije provincije Gansu za prijateljstvo sa stranim zemljama, Narodna Republika Kina, potpisali su pismo namjere o uspostavljanju diplomatskih odnosa u cilju unapređenja međusobnog prijateljstva i saradnje.
Potpisano pismo namjere o saradnji - Foto: Ustupljena fotografija
Potpisano pismo namjere o saradnjiFoto: Ustupljena fotografija

Ovaj značajan događaj označava iskorak u razvoju odnosa između dva grada, zasnovanog na principima uzajamnog poštovanja.

Kako se u saopštenju navodi, sporazum je temelj za jačanje saradnje u brojnim oblastima, uključujući industriju, poljoprivredu, trgovinu, obrazovanje, sport, kulturu i turizam.

Dodaju da će ovo partnerstvo će omogućiti intenzivniju razmjenu iskustava i znanja, što će doprinijeti obostranom razvoju zajednica.

- Saradnja između Srpske i Kine predstavlja ključni element našeg zajedničkog razvoja. Ponosan sam što je Grad Laktaši među prvima u našoj regiji koji otvara vrata novim partnerima iz Kine, kao jednim od vodećih ekonomskih sila u svijetu - istakao je Bojić.

Kako on dodaje, ova partnerstva ne samo da jačaju ekonomske veze, već i doprinose kulturološkom razumjevanju i prijateljstvu.

- Vjerujemo da kroz razmjenu iskustava i resursa možemo ostvariti obostranu korist koja će pozitivno uticati na život naših građana. U ovom trenutku, više nego ikad, važno je jačati prijateljstva između naših naroda i stvarati temelje za buduće generacije - istakao je Bojić.

Zvaničnici gradova istakli su važnost aktivne međuljudske razmjene i daljeg razvoja saradnje. Očekuje se da će se u budućnosti potpisati i dodatni sporazumi koji će otvoriti nove mogućnosti za nove saradnje.