latinica  ћирилица
25/09/2024 |  10:29 ⇒ 10:46 | Autor: SRNA

Ivona Risović prvi sertifikovani profesionalac za liječenje gojaznosti

Klinika Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske za unutrašnje bolesti dobila je prvog svjetski sertifikovanog profesionalca za liječenje i borbu protiv gojaznosti, čime je ova ustanova postala jedina institucija u BiH koja u svom sastavu zapošljava SCOPE sertifikovanog profesionalca za gojaznost.
Ivona Risović - Foto: RTRS
Ivona RisovićFoto: RTRS

Internista-endokrinolog Ivona Risović uspješno je završila višemjesečnu edukaciju i položila ispit za SCOPE sertifikat koji dodjeljuje Svjetska federacija za gojaznost sa sjedištem u Londonu.

Ona je edukaciju završila u okviru Strateškog centra za stručno obrazovanje o gojaznosti, SCOPE je jedini svjetski priznati sertifikat u menadžmentu gojaznosti koji posjeduju ljekari iz 72 države.

- UKC Srpske još jednom je dokazao opredijeljenost za kontinuirano ulaganje u edukaciju i nove vještine u skladu sa svjetskim standardima. Ozbiljno i vrijedno radimo, a tome u prilog govori da smo jedini u BiH koji posjedujemo ovaj međunarnodni sertifikat - saopšteno je iz UKC-a.

U saopštenju se dodaje da ova zdravstvena ustanova nastavlja da radi na unapređenju zdravstvenog sistema i edukaciji kadra i nabavci najbolje opreme.

Generalni direktor UKC-a Republike Srpske Vlado Đajić čestitao je Risovićevoj na ovom velikom uspjehu i obećao dalju podršku zaposlenima kada je riječ o edukacijama u najprestižnijim ustanovama Evrope i svijeta.

- Istovremeno ću se truditi da ovdje dovodim najbolje stručnjake da bi učili naše ljekare i ostalo medicinsko osoblje - rekao je Đajić.