latinica  ћирилица
25/09/2024 |  12:04 | Autor: Agencije

Rafael Varan završio karijeru

Francuski fudbaler Rafael Varan saopštio je da završava profesionalnu karijeru zbog velikih problema sa povredama.
Rafael Varan (Foto: EPA-EFE/ASH ALLEN, ilustracija) -
Rafael Varan (Foto: EPA-EFE/ASH ALLEN, ilustracija)

Iako se očekivalo da će 31-godišnji štoper igrati još nekoliko sezona, donio je odluku koja je mnoge iznenadila.

- Potrebna je ogromna doza hrabrosti da se slušaju srce i instinkt. Želje i potrebe su različite stvari. Padao sam i ustajao hiljadu puta, ali ovaj put je vrijeme da stanem... Volio sam da se borim za sebe, za svoje klubove, svoju zemlju, saigrače i navijače svakog kluba u kom sam igrao... Igrati na najvišem nivou je uzbudljivo iskustvo. Testira svaki nivo vašeg tijela i vašeg uma. Emocije koje doživljavate nemoguće je naći bilo gdje drugo. Kao sportisti nikada ne prihvatamo neuspjeh. To je naša priroda i ono što nas pokreće. Ne kajem se i ne bih ništa mijenjao. Osvojio sam više nego što sam mogao da sanjam, ali pored priznanja i trofeja ponosan sam što sam se, bez obzira na sve, uvijek držao svojih principa i bio pošten - navodi se, između ostalog, u Varanovom saopštenju.

Fudbaler iz Lila je proteklog ljeta potpisao za Komo, ali je odigrao samo jedan meč za italijanski klub prije nego što je imao novu povredu koljena. Očigledno da je to presudno uticalo da završi bogatu karijeru.

Započeo ju je u Lensu, iz kojeg je 2011. prešao u Real Madrid. Tokom deset sezona u kraljevskom klubu je osvojio sve što se moglo osvojiti, i to više puta, a potom je prešao u Mančester junajted i tamo proveo tri godine.

Sa selekcijom Francuske je postao šampion svijeta 2018. godine u Rusiji.