latinica  ћирилица
25/09/2024 |  13:24 ⇒ 17:55 | Autor: RTRS

Mijić: Uplata iz Grada Banjaluka prevoznicima još nije stigla (VIDEO)

Nakon što je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke rekao da je uplatio dug od 1,6 miliona KM banjalučkim prevoznicima, oglasio se Dejan Mijić, direktor "Autoprevoza" Banjaluka, koji je te tvrdnje i demantovao.
Autoprevoznici - Foto: RTRS
AutoprevozniciFoto: RTRS

Mijić za RTRS kaže da novac koji je gradonačelnik, kako tvrdi, uplatio danas, još uvijek nije legao na račun.

- Očekujemo izmirivanje do kraja mjeseca, kako je obećano. Danas je počela prodaja mjesečnih karata, ali smo morali da obavijestimo građane da nemamo još ugovor i da ne možemo prodavati karte sa popustima - naveo je Mijić.

Mijić kaže da su uvučeni u priče bez njihove, kako ističe, bilo kakve krivice.

- Moram oštro da demantujem izjave Stanivukovića i da su bilo kakvi pritisci vršeni na nas. Mi smo i ranije upozoravali na tešku situaciju zbog neplaćanja duga od prošle godine koji je značajan dug za poslovanje naših preduzeća i ugrožavao je nastavak daljeg obavljanja našeg posla. Mi smo sve ove mjesece te trpili ali došlo je do kulminacije zbog povećanja troškova i mi više nismo mogli - izjavio je Mijić.

On očekuje da Grad u potpunosti isplati dug prema prevoznicima kako bi mogli da nastave sa poslovanjem.

- Bez te uplate nećemo moći dalje da radimo, sve drugo su spekulacije i politička borba u kojoj mi ne želimo da učestvujemo ni sa jedne strane - istakao je Mijić.

Mijić je za RTRS potvrdio da je uslov za potpisivanje novog ugovora, izmirivanje dugova.

Јuče je saopšteno da Grad Banjaluka duguje novac za izvršenu uslugu prevoza penzionera i učenika u iznosu više od 1,6 miliona konvertibilnih maraka.

Prevoznici nisu juče počeli da upozoravaju na dugovanja Grada, o tome se priča već neko vrijeme.