latinica  ћирилица
25/09/2024 |  13:58 ⇒ 26/09/2024 | 08:05 | Autor: RTRS

Đokić u Moskvi na Ruskoj energetskoj nedjelji

Na poziv savjetnika predsjednika Ruske Federacije Antona Kobjakova, ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić boraviće sutra u Mosvi, Ruska Federacija, gdje će učestvovati na Ruskoj energetskoj nedjelji (REN). 
Petar Đokić - Foto: Ustupljena fotografija
Petar ĐokićFoto: Ustupljena fotografija

Ministar Đokić će prisustvovati plenarnoj sjednici na kojoj će se obratiti predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin, a na marginama događaja će se sastati i sa predstavnicima država i energetskih kompanija koje prisustvuju događaju, najavljeno je iz resornog ministarstva.

Ruska energetska nedjelja se održava od 2017. godine.

Tokom godina, forum Ruska energetska nedjelja je s pravom postao jedna od najistaknutijih međunarodnih platformi za diskusiju o aktuelnim pitanjima vezanim za energetiku i naftnu industriju.

Lideri velikih kompanija i naučnih institucija, kreatori politika i stručnjaci iz Rusije i inostranstva okupljaju se kako bi procijenili trendove i perspektive razvoja energetskog kompleksa, razmijenili mišljenja o tehnološkim izazovima s kojima se industrija suočava i riješili pitanja zaštite životne sredine i klimatskih promjena.