latinica  ћирилица
25/09/2024 |  14:10 ⇒ 17:10 | Autor: RTRS

Kotor Varoš: Pronađene različite vrste opojnih droga

Policijski službenici Policijske stanice Kotor Varoš juče su u okviru operativnih aktivnosti usmjerenih na sprečavnje zloupotrebe opojnih droga lišili su slobode lice N.T. iz ove opštine zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "omogućavanje uživanja opojnih droga".
Pronađena droga - Foto: Ustupljena fotografija
Pronađena drogaFoto: Ustupljena fotografija

- Na osnovu Naredbe dežurnog sudije Osnovnog suda u Kotor Varošu, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršen je pretres lica N.T, a u okviru operativnih aktivnosti ukupno je pronađeno i oduzeto deset tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu "ekstazi", zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "marihuanu" ukupne bruto mase oko 12,5 grama, određena količina bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "spid" - dodaje se u policijskom saopštenju.

U toku je kriminalistička obrada navedenog lica, a sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv N.T. slijedi dostavljanje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.