latinica  ћирилица
25/09/2024 |  14:34 ⇒ 14:42 | Autor: RTRS

"Aktuelna vlast borcima pridavala malo pažnje"

Kandidat Ujedinjene opozicije PDP-SDS volja naroda, za načelnika opštine Novi Grad, Dušan Gašić poručio je, ispred centralnog spomen-obilježja u opštini, da je aktuelna vlast borcima pridavala malo pažnje.
Ujedinjena opozicija, Novi Grad - Foto: RTRS
Ujedinjena opozicija, Novi GradFoto: RTRS

- Želim da čestitam i zahvalim našim junacima na herojskoj borbi našega grada. Klanjam se žrtvama i poginulima našim borcima i civilima. Nadam se da ćemo ostati dostojni njihove žrtve i da ćemo znati čuvati mir. Nedopustivo je da imamo ogroman broj nezaposlenih boraca, demobilisanih boraca i djece poginulih boraca, a vlast nepunih 30 godina nije u stanju da napravi reviziju i stvarnu evidenciju boraca - dodaje Gašić.

Nećemo dozvoliti da borci budu obezvrijeđeni i poniženi poručio je Mladen Šumar, nosilac liste Ujedinjene opozicije PDP-SDS volja naroda za odbornika u SO Novi Grad.

- Donosioce odluka na republičkom i lokalnom nivou upozoravamo da ovo društvo nije posvetilo dovoljno pažnje pitanjima boraca, njihovih porodica, RVI-a i da konkretne probleme moraju rješavati pod hitno. Imamo sve veći broj naših ljudi boraca u stanju socijalne potrebe - dodaje Šumar.

Iz Ujedinjene opozicije poručili su da će oni ovoj problematici posvetiti veću pažnju.