latinica  ћирилица
25/09/2024 |  15:16 | Autor: SRNA

Vipotnik: Svaki dolazak pred sud podrška predsjedniku Srpske i odbrana Republike

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Bojan Vipotnik izjavio je da svaki dolazak pred Sud BiH predstavlja podršku ne samo predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku, nego i odbranu Republike.
Bojan Vipotnik - Foto: RTRS
Bojan VipotnikFoto: RTRS

- Svaki naš dolazak pred Sud BiH i na najbesmislenije suđenje u istoriji bh. pravosuđa nije samo podrška predsjedniku Republike Miloradu Dodiku i v.d. direktoru "Službenog glasnika" Milošu Lukiću, nego i odbrana Republike Srpske od napada na njene institucije, imovinu i njenu ustavnu poziciju unutar BiH - poručio je Vipotnik koji je danas sa svojim saradnicima bio ispred zgrade Suda BiH u Sarajevu.

Pred Sudom BiH danas je nastavljeno suđenje predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika Srpske" Milošu Lukiću zbog "nepoštovanja odluka Kristijana Šmita".

Kao svjedok odbrane danas je na pitanja odgovarao generalni sekretar Vlade Republike Srpske Dalibor Panić, koji je ujedno i član Upravnog odbora Službenog glasnika Republike Srpske.