latinica  ћирилица
25/09/2024 |  15:45 ⇒ 17:29 | Autor: Agencije

Vučić u Njujorku prenio Lajčaku: Ozlojeđeni smo zbog rušenja svega potpisanog u Briselu (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u razgovoru sa specijalnim izaslanikom Miroslavom Lajčakom iznio ozlojeđenost i frustracije zbog rušenja svega onoga što je potpisano u Briselu 2013. godine i izmišljanja razloga sa jedinim ciljem da se protjera srpski narod.
Aleksandar Vučić (foto: instagram.com/ buducnostsrbijeav
) -
Aleksandar Vučić (foto: instagram.com/ buducnostsrbijeav )

- Srbija nikad neće bježati od dijaloga - rekao je Vučić.

Zahvaljujući građanima Srbije za podršku koju su mu pružili povodom obraćanja u GS UN, Vučić je naveo da kao što ne postoji efikasan lijek za rak, ne postoji ni efikasan lijek za Kosovo i Metohiju, "ali, moramo da živimo".

- Niko ne može da mi kaže nešto neistinito. Govorio sam istinu i ono što srpski građani osjećaju - naveo je Vučić ocjenjujući da je to možda za neke "zakasnelo, a možda za neke druge zemlje pravovremeno".

Vučić je dodao da svi pričaju o poštovanju Povelje UN, samo kad su u pitanju Rusi i Ukrajinci, a kad je o Srbima riječ niko to i ne pominje.

Podsjećajući da je Rusima uskraćen poziv za obilježavanje godišnjice logora Aušvic, koju je oslobodila Crvena Armija, dodao je da je sve "pervezno-inverzno i veoma čudno".

- Mi živimo u Evropi, kulturološki, geografski i moramo tako da se ponašamo, moramo da se ponašamo u skladu sa našim ekonomskim interesima. Doći ćemo do svakog na svijetu jer Srbija postaje popularna na međunarodnoj mapi - kaže Vučić.

Vučić je poručio da je poslije govora u UN imao mnogo važnih sastanaka, a pogotovo sa afričkim liderima koji su od velikog značaja za Srbiju.

Vučić je naglasio da Srbija pravi mrežu prijatelja.

- Polako pravimo svoju malu mrežu prijatelja u Africi, na Okeaniji, Karibima i nastaviću sa dodjelom odlikovanja tim državama - rekao je Vučić koji je danas imao važne sastanke u Njujorku na kojima je razgovarao sa predsjednikom Irana, predsjednikom DR Konga, kao i sa ministrom unutrašnjih poslova Kine.

Vučić je podsjetio da je bio na dodjeli nagrade koju dijeli Atlanstki savet, i razgovarao je, kaže, sa Ilonom Maskom koji o Srbiji zna više nego što se misli, ali i da je imao razgovore sa drugim brojnim značajnim imenima iz svijeta biznisa.

 

Izvor: rt.rs