latinica  ћирилица
25/09/2024 |  16:11 ⇒ 19:07 | Autor: RTRS

Bratunac nizom manifestacija, dodjelom nagrada i priznanja obilježio Dan opštine (VIDEO)

Dodjelom nagrada i priznanja, nizom kulturno-umjetničkih manifestacija, obilježen je 25. septembar Dan opštine Bratunac. Bila je to i prilika da se sumiraju rezultati i najave novi projekti. Dan opštine, 25. septembar, obilježava se jer je Bratunac na taj dan prije 97 godina dobio status opštine.
Dan opštine Bratunac - Foto: RTRS
Dan opštine BratunacFoto: RTRS

270 novih parking mjesta, dva kilometra popločanih trotoara, trotoar ka novom mostu ali i asfaltiranje lokalnih puteva i ulica samo su dio infrastrukturnih radova. Građani Bratunca očekuju nastavak ovakvih aktivnosti ali i otvaranje novih radnih mjesta.

Prioriteti za opštinsku administraciju su izgradnja Centralnog Spomen obilježja, zaobilaznica, bescarinska zona ali i nova zgrada dječijeg obdaništa.

- Već će u ponedeljak ići javni poziv i uvjeren sam da će do septembra iduće godine biti završen vrtić. Uradili smo i na eksproprijaciji tri hektara bescarinske zone - kaže Lazar Prodanović, načelnik opštine Bratunac.

Povodom Dana opštine oko 20 pojedinaca i kolektiva dobilo je nagrade i priznanja. Među njima i Denis Bojić, režiser filma Svjedok za doprinos u dokazivanju istine o stradanju srpskog naroda i Milorad Arlov za realizaciju projekta zbližavanja djece Kosmeta i Republike Srpske.

- Ova povelja je obavezujuća, jer nas motiviše da nastavimo dalje a to je dokumentovanje istine o stradanju srpskog naroda - poručio je Bojić.

Arlov je zahvalio bratunačkoj opštini, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i školama na organizaciji dočeka, boravka i ispraćaja djece sa Kosova i Metohije koja su ljetos boravila u Srpskoj u okviru tradicionalnog projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske.

- Meni je izuzetno drago što je Bratunac prepoznala ovo i učestvovala, a posebno mi je drago što sam dobio to velio priznanje - istakao je Arlov.

Povodom dana opštine priređeno je i niz kulturnih događaja, pozorišnih predstava i koncerata.