latinica  ћирилица
25/09/2024 |  16:33 ⇒ 17:11 | Autor: ATV

Lončar podržao Mikajla Lazića

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar posjetio je danas Bolnicu "Sveti vračevi" u Bijeljini. Lončar se sastao sa rukovodstvom bolnice, na čijem je čelu doktor Mikajlo Lazić.
Zlatibor Lončar u bijeljinskoj Bolnici (Foto: FB/JZU Bolnica "Sveti Vračevi" Bijeljina) -
Zlatibor Lončar u bijeljinskoj Bolnici (Foto: FB/JZU Bolnica "Sveti Vračevi" Bijeljina)

Nakon sastanka, ministar zdravlja Srbije rekao je da je u Laziću vidio čovjeka koji je svoj život posvetio medicini i koji je tu da služi i pomogne narodu.

- Mi smo se dogovorili oko direktne saradnje. Јa sam u vašem direktoru vidio čovjeka koji ima želju, osim što je posvetio čitav život medicini i da pomogne pacijentima, posebno najmlađim pacijentima, da ih operiše i na druge načine, ja vidim i osjećam želju da pomogne još više. To kad prepoznam i vidim, onda mi je mnogo lakše i da kažem predsjedniku /Srbije Aleksandru/ Vučiću i svima u Vladi Srbije, da je to nešto gdje treba pomagati - istkao je ministar zdravlja Srbije.

Najbolji studenti i đaci imaće priliku da se zaposle u bolnici "Sveti vračevi".

- Kao što vidite, ovdje su ljekari iz Beograda, i taj broj će se povećati. Samim tim, biće više obučenih ljudi, koje čeka posao. Imamo obećanje da će studenti, po okončanju studija, automatski dobijati posao kao ljekari. Takođe, i oni koji su završili srednju medicinsku školu, a bili su među boljim učenicima u generaciji, će takođe dobiti zaposlenje. Trud i rad biće nagrađeni. Meni je to izuzetno bitno i vidim veliku želju za specijalizacijama i mi ćemo izaći u susret, tu neće biti nikakvog čekanja, niti bilo čega čim se upute, ljekari ili sestre biće primljeni u Beograd. Na Univerzitetu u Beogradu ili Novom Sadu, imaće priliku da se usavršavaju - istakao je Lončar te dodao:

- Јa samo molim građane, iskoristite ovu priliku. Na mnogo sam mjesta bio i rijetko se gdje nalazi tolika energija i rijetko se gdje nalazi da neko ima viziju da to uradi, ako ne iskoristite, nemojte se sutra kajati, da vam neko nije rekao.